Köra kyl- och frystransporter

Jag heter Zandra Mörby, är 26 år och bor i Lidköping men jobbar i skara på Erling Andersson åkeri. Där kör jag kyl och frystransporter i Sverige.

En helt vanlig dag på jobbet á lá Timrå Trafik Center

Började dagen först kl 0830 då gruppen som jag kör med hade teoripass på morgonen. Det passade alldeles utmärkt, så fick jag chansen att besvara några av de mail som har hopat sig, ca 40 st.

Fler Truckers från Trailer Trucking Festival

Här är några fler av de tjejer som besökte vår monter på Trailer Trucking Festival i Mantorp.

Truckers

I Mantorp träffade vi en massa tjejer som körde lastbil. Vi passade på och ta lite kort på dessa chaffisar och presenterar här några av de i ett litet galleri.

En dag för mig på Rapps Dyktjänst AB

En dag för mig kan egentligen se ut hur som helst. Vi utför uppdrag inom entreprenad såsom undervattensarbeten, inspektioner, betongkonstruktioner och andra uppdrag i och i närheten av vatten.

Bland fraktsedlar...

Sitter på kontoret på Distribution Schenker/Malmö och tar emot våra kära chaffisar och deras fraktsedlar, kodar, listar, omexar, gör inhämtningar, allt beroende på var dom hämtat godset och var god...

En dag på jobbet

Klockan ringer vid 05.30 och det är ännu mörkt ute. Idag har jag ingen lust att gå upp, det är visserligen fredag, men jag är trött och har ont i lederna. Har varit ett par rejält kyliga morgnar oc...

Tidningen Proffs fre 25 maj 2018

25 maj 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 25 maj 2018
Stäng

25 maj 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Vintern tvättas bort hos Bilbadet i Partille
  • Fredrik - chaufför och hängiven hästfotograf
  • Valet 2018: Så vill SD och C jobba för en bättre åkeribransch
  • Polisens cabotageutbildning får ris och ros
  • Olaglig bred last-transport fick köra vidare
  • Provkört: Nya Stralis X-Way
  • 90 år med DAF Trucks
  • ... Och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.