Demonstrationens mål, att stoppa den sociala dumpingen i branschen Foto: Barbro Markström

Demonstrationen i Göteborg – Mäktigt!

Jag började dagen med att tvätta Martin Erikssons bil som jag skulle köra i kortegen från Stenas Danmarksterminal till Götaplatsen. Naturligtvis så valde jag fel del av tvätthallen, den där högtryckstvätten inte fungerade men tvättat blev det i alla fall.


Freddy Welles bil gick först i kortegen 

Efter tvätt bar det iväg till Mattssons Åkeri och sammanstråla med gänget som samlats där för vidare färd ner till Stena.
Strax innan klockan 10 var vi på plats vid Stena och fler bilar anslöt sig till uppställningen. Freddy Welle klargjorde för alla i vilka vägar vi skulle färdas samt vilka regler som gällde, inget tutande och inga ljusshower. Det senare ändrades till att köra med saftblandarna påslagna för att varna övriga trafikanter.
Vi fick också besked om vilka bilar som skulle följa med upp på Götaplatsen och vilka resterande som skulle parkera på annan plats och hämtas med buss för transport till Götaplatsen. Sten Bergheden (M), Olle Ludvigsson (S) och Monica Green (S) anslöt för att åka med i konvojen.

När klockan blivit 11.00 lämnade vi terminalen eskorterade av en polisbil som körde först för att bereda väg för oss. Korsningar och vissa vägavsnitt stängdes för att vi skulle ha fri passage vart efter som vi nådde dessa platser.
Jag måste instämma med flera andra röster om just detta som jag hört efter vårt möte.
Det är en mäktig känsla att tillsammans med alla andra bilar av olika slag rulla sakta genom centrala Göteborg och att se hela tåget av fotfolk i parken vid Stora teatern stå och vänta på oss och hälsa oss med glada rop och höjda plakat.

Väl framme på Götaplatsen ställde vi upp de sju fordon som hade tillstånd att parkera där för demonstrationen och väntade in fotfolket som gjorde en härlig syn när dom kom vandrande upp för Avenyn.
Med alla samlade öppnade Olle Ludvigsson mötet från lastbilsflaket som var omgjort till estrad.
En film om detta finns att hitta på bland annat youtube under namnet "Manifestation 121201".

Lars Lindgren, förbundsordförande i Transport, öppnade talen och följdes av flera bra talare. Thomas Morell berättade om hur "nya företag" inom vår bransch skapas på ett enkelt och rättsvidrigt sätt.

För att sammanfatta dagen så är min känsla av detta precis som rubriken säger: Mäktigt!
Min enda önskan nu är att fler vill och kan ansluta sig till kampen för rättvisa och lagliga villkor för alla inom vår bransch. Tillsammans blir vi starkare och då kan vi göra skillnad i kampen om våra jobb.


Bilar i väntan på avfärd mot Götaplatsen 

Om artikeln

Publicerad: Söndag 9 December 2012, kl 12:49
Kategori: Krönika
Taggar: demonstration, göteborg, social dumping

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.