Tjejer som ställde ut i Queen of the Road truck meet 2012 Foto: Kent Jonsson

Två månader kvar till Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet 2013

Nu är det två månader kvar till Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet 2013. Vi hade vårt första Queen of the Road truck meet 2012 och det var ett fantastiskt truck meet med 267 lastbilar totalt som ställde ut på Sockholm truck meet & Queen of the Road truck meet. 29 lastbilar i vårt eget Queen of the Road Truck meet som är unikt eftersom det är den första lastbilsutställningen för tjejer som kör lastbil.


Mammografibussen som var en Volvo busschassi B10M årsmodell 1986 registrerad som lastbil 

Vårt mål med Queen of the Road truck meet var att skapa kontakter, umgås och träffa likasinnade. Även egen veteranlastbilsutställning arrangerades med ett tjugotal utställande veteranlastbilar och en Scania Vabis buss 1949.

Min första tanke när jag fick förfrågan om att vara arrangör för veteranlastbilarna var:
Kan jag organisera en jury som verkligen är seriöst intresserad av just veteranlastbilar?
Det var det första jag fick ta mig an innan jag överhuvudtaget kunde säga ja. Även om mitt hjärta klappar för nostalgi och veteranfordon så räcker inte min kunskap till.

Jag fick två tunga veteranlastbilsentusiaster som jurymedlemmar. Den första var Stefan Andersson, motorjournalist och konstruktör som även driver det egna företaget Alutrans AB i Partille Göteborg. Sedan fick jag även med Kenneth Hedegård från Karlskoga ÅHS -Åkerihistoriska sällskapet och som även har veteranträffen 1 maj i Svartå. Då visste jag att nu var vi redo, vi i Queen of the Road, att ha en egen veteranlastbilsutställning ihop med Queen of the Road truck meet.

Det är ju så här med veteranlastbilar att det är ett intresse som blivit väldigt populärt, främst bland de gamla åkarna som har en relation till lastbilarna och tiden som varit men även åkarbarnen, son eller dotter, som oftast kör pappas veteranlastbil på rally eller ställer ut på en veteranlastbilsträff. Eller så har de det intresset att de helt enkelt gillar veteranlastbilar så att de köpt en gammal och restaurerat upp den, tipp-topp-renoverat eller köpt den som ny.

Margareta har en egen berättelse om varför hon tog lastbilskörkort en gång. Jag tycker den är fantastisk och viktig här och nu. Margareta har ett förflutet som röntgensjuksköterska i mammografibussen som startade 1986 i gamla Bohus landstinget. Det var Sveriges första mobila mammografibuss och rullade hela året i ca 15 år och var uppställd på ca 20 orter.
I samband med att Margareta sökte tjänsten så var hon helt enkelt tvungen att skaffa tungbehörighet CE DE ,för att bli chaufför för det ingick i jobbet att köra bussen som då var lastbilregad.
Utöver Margareta så var det två andra röntgensjuksköterskerskor som också körde bussen.Tanken med mammografibussen var att tidigt upptäcka bröstcancer.
Det måste ha varit en riktig resurs i tiden med en Mammografibuss för dem som helt enkelt inte hann eller kunde infinna sig på respektive sjukhus.

Priserna i Queen of the Road truck meet 2012 fördelades enligt nedan

Bästa Veteranlastbil
Margareta Johansson, Alutrans

Bästa Dragbil
Malin Öst, Joakim Öst Åkeri

Bästa Lastväxlare
Ingela Hansson,T Östbergs Åkeri

Bästa Skåpbil
Anita Lagergren, Lagergrens Handelsträdgård

Bästa Kranbil
Marielle, Kjelland Transport

Bästa Specialbil
Emma Hallenborg Tommy Hallenborgs Åkeri

Bästa Ljusshow
Maria Beutan, Emanuelssons Transport

Bästa Inredning:
Dockan Winberg, Kullgrens Åkeri.

Bästa Lack:
Ingela Hansson ,T Östbergs Åkeri

Ser fram emot ett fantastiskt Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet på Älvsjömässan 10-11 maj 2013


Stefan Andersson, jag Mari Berglund och Kenneth Hedegård . 

Om artikeln

Publicerad: Tisdag 12 Mars 2013, kl 17:06
Kategori: Krönika
Taggar: 2012, 2013, Truck meet

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“Gothenburg Truck Meet (GTM) 2015”

GTM kom med strålande solsken. För min del började en sådan helg som vanligt med stor förvirring. Maken blev färdig snabbare än jag räknat med (att jag aldrig lär mig) och allt var såklart inte färdigt när han var färdig.
Läs hela Maria Christianssons krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.