Tung Marknadsträff för veteranlastbilar i Mullsjö

Lördagen den 24 september 2011 anordnades en tung veteranlastbilsträff med marknad.
Vid Göte Claessons Åkeri i Mullsjö anordnades den första tunga veteranlastbilsträffen. Ett femtio tal veteranlastbilar rullade in den ena efter den andra tidigt på lördagsmorgonen, de kom från när och fjärran, även fordon från Danmark var med. Det var en typiskt brittsommardag med solsken.
Arrangör var Thomas "Doktorn" Hedlund och Göte Claesson som bjöd in till en annorlunda träff med tunga fordon och varierat och intressant program med start klockan 10.00. Detta var verkligen en annorlunda träff, här var även respektive medbjuden, och damerna hade sitt egna program.

Fordonspresentation av Torbjörn Berggren från Örebro, som finns med på de flesta veteranlastbilsrallyn/träffar och lastbilsutställningar.

Här ser vi Torbjörn Berggren och Martin Forsgård från Forsgårds Åkeri Habo, med sin Scania Vabis 76:a 1967, en replika på Martins far Bengt Forsgårds första 76:a. Det var riktigt intressant att få lyssna på Torbjörn och som även låt ägaren till fordonet berätta lite om just sin lastbil.

Samtidigt som fordonspresentationerna pågick så började damernas program. Det var en utflykt med hästskjuts, shopping och champangekontroll. Så kl 11.00 var det dags för hästskjutsen att rulla fram.

Närmast till vänster längst ut sitter jag Mari Berglund. Vi satte oss 6 stycken på varje sida och sedan började vår färd från Göte Claessons Åkeri ut mot Mullsjö samhälle. Första stoppet var vid klädfabriken Damiella där vi fick handla i 30 minuter. De släppte av oss, för att återvända till Veteranträffen för att hämta resterande damer. Här fanns svensk tillverkade morgonrockar i härlig och fluffig rosa plysch, även pyjamasar och nattlinnen. Även vanliga kläder gick bra att köpa, också dessa tillverkade i Mullsjö.

Sedan kom hästskjutsen tillbaka och nu gick våran färd mot den Engelskt inspirerande och byggda kyrkan, Nykyrka, där det var vätskekontroll, champagnekontroll! Precis som det låter serverades det riktig champagne och även ett alkoholfritt alternativ och som ni förstår som blev det många glada rop och skratt vid denna kontroll, endast för oss damer. Sedan rullade vi vidare mot vårt sista stopp och det var godisfabriken Mullsjö Konfektyr. Här var alla damerna inne och handlade kolor och praliner och annat smått och gott. Sedan återvände vi till Göte Claessons Åkeri och den tunga träffen.

Här ser vi Agneta och Mats med sina 2 nordsvenska hästar och med sin kärra som de använder vid remmalag. Det var detta ekipage de hämtade upp oss med. Ett härligt klip klop ljud när hovarna slog i asfalten, det var avkopplande att få åka med och höra detta härliga ljud. Många förvånade bilister i trafiken stannade och undrade varför denna hästskjuts for fram just där. Det kan jag ärligt säga att här var det inte hästkrafter a la dieseltörstande V8 som var den drivande motorn utan här var det två jättefina nordsvenska hästar uppfödda på vanligt svenskt havre!

Lagom tills vi återvände så hade den tunga marknaden börjat. Här hade fordonens ägare kollat över vad som den vederbörande tyckte att någon annan kunde få ta vid, så i stort sett så var lämmen nere vid fordonen och det såldes bättre begagnade delar, en marknad med överblivna reservdelar.
Allt verkade vara av intresse för de som ställde ut, framför allt fick fordons ägaren chans att diskutera med likasinnade hur och när det var aktuellt.

Här ser vi bröderna Lars och Bengt Johnsson från Kungälv, båda söner till åkeri ägaren Ivan Johnssons Åkeri. Som ni ser såldes både det ena och det andra vid deras bilspeditionsbil.

Det serverades kaffe och grillade hamburgare och korv i mängder och det lockade hit otroligt mycket nyfikna människor.

Även bildvisning och föredrag med Stefan Andersson var på plats. Där han berättade för oss om sin Be - Ge:s bok, som han har skrivit.

Nu är boken om Be-Ge:s historia här! Bror Göthe Persson övertog en bilverkstad i Oskarshamn vilken senare utvecklades med olika biverksamheter. Den största blev karosserifabriken med tillverkning av den välkända Be-Ge hytten vilken var ojämförlig marknadsledare under många år. Efter försäljningen till Scania utvecklades koncernen med stoltillverkning och bilförsäljning samt flera andra verksamheter.

Även countrybandet Cosmos Cowboy med Frida kom och spelade, mycket bra underhållning. Senare på kvällen serverades catering av Mullsjö Björkhaga hotell.

Helstekt fläskfilé med potatisgratäng och kantarellsås som hela 120 personer åt ute i den klara luften i ett partytält och hörde på country tonerna från bandet som spelade för oss.

Detta var en mycket trevlig tillställning med prominenta profiler inom åkeribranschen.

Mari Berglund

Om artikeln

Publicerad: Onsdag 26 Oktober 2011, kl 00:00
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.