Oslo Motorshow – Scandinavian Truck Trophy 2011

Den 28:e – 30:e oktober anordnades för andra året Oslo Motorshow och Scandinavian Truck Trophy. Man kunde på Norges Varemesse i Lilleström beskåda lastbilar från hela norden. Hela 28 511 personer besökte mässan.

Bland alla bilar som ställdes ut var det svårt att hitta sin favorit. Det var otroligt hög klass på alla byggen och man såg hur många timmar som förvandlats till år de lagt ner på dessa fordon. Det var inte bara lastbilar som visades upp här utan gatbilar, USA-bilar, veteranbilar, klassiska bilar och motorcyklar. Totalt fanns ca 300 utställningsfordon att beskåda.

Mässan bestod av tre hallar varav lastbilarna hade en. I de andra två kunde man beskåda alla andra fordon samt utställare. Flera av dessa ombyggen fick en att näst intill tappa andan. Här visade de riktiga entusiasterna stolt upp sina bilar.

På Oslo Motorshow finns verkligen någonting för alla oavsett vilket intresse man har. I lastbilshallen hade man dessutom avsett ett stort område för radiostyrt och modellbilar. Där arbetade dessa modeller med att lasta timmer, gräva, lasta och köra grus och en massa andra uppgifter som vanliga lastbilar jobbar med dagligen. Just radiostyrt och modellbilar växer och det var roligt att man verkligen satsat på just denna kategori.

Lastbilarna hade en hall där bilar från hela Norden visades upp. Med och tävlade i Scandinavian Truck Trophy dock enbart Sverige, Norge och Danmark då Finland inte tillhör Skandinavien. Men de var med och tävlade i övriga kategorier. Från Finland visades 3 bilar upp. Juha Ristimaa hade med sin Scania R500 ,"Tiger" som tog hem priset "Bästa Lack", samt sin "Legend" och Anders Ruths kom med sin Scania R730 "Flying Eagle". Anders Ruths tog hem priset "Bästa inredning" samt "Bästa Finska bil".

Preben O. Nielsens var där med sin Volvo FM480 tipp och kranbil, "Cars". Detta är en stor favorit och inte minst bland barnen då den har den charmigaste front en lastbil kan ha.

Lacken på denna bil är full av små detaljer och står man länge och tittar hittar man något nytt varje gång. Temat är taget från Disney´s & Pixars animerade film "Bilar" och filmen kan även ses i de displayer som finns monterade bla i dörrarna. En fantastisk bil som bör ses.

Preben tog med "Cars" hem 5:e platsen i Mästarklassen. Denna bil hamnade dessutom tillsammans med Ralf Ekdahls "Roadcruiser", Eli Nittebergs Peterbilt samt Renax Stängsel "Warrior" i top 20 bland "Utställarnas val". Det var alltså 4 lastbilar med i de 20 utställarna valde bland nästan 300 fordon vilket var riktigt kul. Det visar att just lastbilarna är ett uppskattat inslag på Oslo Motorshow.

Motivlack var det gott om och en favorit i lack är T Gahnes Åkeris Scania R480 lastväxlare. Motiven på denna bil är av äkta indianer och T Gahne tog hem 2:a priset i Scandinavian Trophy, 3:e priset i just bästa lack samt 3:e priset i bästa inredning.

Bland de som ställde ut sina bilar fanns två tjejer. Från Sverige visade jag själv upp min Volvo FH Kranbil samt från Norge visade Eli Nitteberg upp sin fantastiska Peterbilt 379. Hon ställde även ut sin Scania R143 Streamline från -95 som är precis som hennes Peterbilt inspererad av bandet Thin Lizzy.

Eli fick 2:a priset i Utmanarklassen och 3:e priset i "Scandinavian Truck Trophy".

Bland veteranlastbilarna hittade vi bla Tore Danielsson från Falköping med sin Volvo Titan -53 med ett KSV 60 -52 släp. Tore köpte bilen 1964 från Vägförvaltningen i Skultorp och 2008 påbörjades arbetet att återställa den i ursprungligt skick vilket var klart 2010.

Vagnen köpte han 1961, också den från Vägförvaltningen i Skultorp. Vagnen användes i jordbruket av Tores bror Sven fram till mitten av 70-talet. Efter det såldes vagnen och lustigt nog hittade Tore vagnen 2001 ståendes på ett område och fick då tillfälle att köpa tillbaka den. Den återställdes då i ursprungligt skick och detta är ett unikt och sevärt ekipage. Tore tog hem 3:e priset i klassen "Bästa Veteranbil med släp/trailer".

Både fredagen och lördagen avslutades med en uppskattad ljusshow. Belysningen släcktes och alla bilarna blinkade med allt de hade. En favorit i just ljusshow är bilen som inte bara vann Mästarklassen utan även tog hem Scandinavian Truck Trophy för 2:a året i rad, Ralf Ekdahl med sin Volvo FH16 "Road Cruiser". Ralf var även med i top 20 bland Utställarnas val.

Åskådarna kunde inte bara se den fantastiska lacken på bilen utan de lastbilar som är lackerade på sidan av skåpet fanns även de att titta på.

Ralf lämnade Norge som regerande mästare och i år var det ingen som rådde på "Road Cruisern". Fler bilder på alla dessa fantastiska bilar som visades upp i Oslo finns att se på vår sida på Facebook.

Arrangörer av Oslo Motorshow är Albinsson & Sjöberg tillsammans med Norges Varumesse. Och Scandinavian Truck Trophy delas ut av tidningen Trailer och den norska tidningen Yrkesbil.

Nu återstår en kall årstid med allt vad det innebär men nog längtar vi tills 2012 års alla lastbilsutställningar. Nästa år satsar även vi i Queen Of The Road på att få fler tjejer att ställa ut sina bilar genom att anorna tillsammans med Stockholm Truckmeet vårt egna Queen Of The Road Truckmeet.

Om artikeln

Publicerad: Tisdag 13 December 2011, kl 08:49
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.