Bilsport Performance & Custom Motor Show, Elmia, Jönköping

För 41:a gången var det dags för motormässan Bilsport Performance & Custom Motor Show som är under hela påskhelgen från långfredag 6:e april till och med annandag 9:e april.

Detta är en motormässa som lockar otroligt stora mängder besökare från när och fjärran och så även i år. Trots det ostadiga vädret så uppskattades besöksantalet runt 80 000 besökare!

En motor mässa som många ser fram emot och ser sambandet med bilar, motorcyklar, Hot Rods och mopeder från förr men även nyare modeller. Här blandas fälgar med extrema ljudanläggningar, dioder och verktyg. Men framför allt, otroliga bilbyggen av alla sorters bilar och motorcyklar. Många motivlackade och med nyputsat krom, så fint så det går att spegla sig i. Det ena bilbygget mer fantastiskt än det andra.

Efter denna motormässa börjar själva säsongen för många att själva rulla ut sina fordon i trafik. Den här motormässan lockar ung som gammal, för det finns något för alla att se oavsett ålder eller vad säger ni om den här?


Glasklara Juxtapod, Småländsk kristall med kombinerat traditionellt hot road bilbygge med glaskonst. Den är designad av glaskonstnären Ludvig Löfgren på Kosta Boda, som lagt till många detaljer i glas. Bilen går att köra och kristall bilen är från början en A – Ford pick up som detaljerats med specialdesignade prylar i glas.

Årets tema på motor mässan var Elvis Presley, i sommar är det 35 år sedan Elvis gick bort.

Under 2012 kommer hans minne hedras över hela världen så på motormässan på Elmia var det en 1500 kvadratmeter stor Elvis – avdelning. Elvis var inte enbart en artist med stort musik intresse utan var även en hängiven bilentusiast. Favoritmärket var Cadillac och den mest kända är den rosa 55:an som han köpte till sin mor Gladys.


Denna, förmodligen världens mest kända Cadillac, var en Fleetwood Series 60 Special och ursprungligen lackerad blå med svart tak. Elvis lät en granne måla om den i en rosa nyans som tilldelades namnet ”Elvis Rose”. Tyvärr hade inte hans mor Gladys Presley något körkort utan sonen och fader använde bilen under åren 1955 -56.

Som sagt här på motormässan fanns det allt för alla motor entusiaster och i Hall C som var Nostalgi hallen förflyttades jag verkligen bakåt i tiden och kunde känna av den nostalgin i atmosfären. Helt fantastiskt! I Sverige så finns det en veteranklubb som många är medlemmar i och oavsett vilken sorts veteranfordon man är intresserad av så går det bra att vara medlem i MHS och i deras egna monter så fann jag den här tjejen Gunilla. Klänningen hon bär är egentillverkad och hon är själv med i MHS.


"MHS Motorhistoriska Sällskapet i Sverige är en ideell förening för alla som är intresserade av motorfordonhistoria. MHS är riksomfattande och har ca 6000 medlemmar. Målsättningen är att bland annat att befrämja att gamla fordon bevaras och återställs till originalskick och att skapa ökad förståelse för den kulturella sidan av hobbyn. Som medlem i MHS får du kontakt med andra kunniga medlemmar och du når klubbkamrater som kan ha erfarenhet av just din typ av fordon. Den samlade kunskapen inom MHS är en unik resurs som du får del av genom klubbens tidskrifter, bibliotek, träffar, marknader, rallyn och de många olika evenemang som MHS anordnar.

MHS grundades 1965 och sällskapet är anslutet till MHRF/Motorhistoriska Riksförbundet. MHRF har efter många års uppvaktning fått myndigheterna att inse att äldre fordon är kultur värd att stödja med skattebefrielse, besiktningslindringar och enklare införselregler. MHRF har i samarbete med Folksam även tagit fram förmånliga veteranfordonsförsäkringar som är tillgängliga uteslutande för medlemmar i MHRF-ansluten klubb.”


En polisbil från förr, en Amazon kombi, fann jag i Svenska Volvo Amazonklubbens monter. Detta var en otrolig välgjord motormässa som blir bättre och bättre för varje år och är väl värt ett besök, här finns allt för motorentusiasten!

Fler foton finns att se på vår sida på Facebook.

Om artikeln

Publicerad: Onsdag 11 April 2012, kl 08:00
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.