Nina K.Matthies är konstnär och målar "motormotiv". Främst lastbilar, åkerier, transportföretag, men även entreprenadmaskiner. En riktigt duktig tjej! Foto: Mari Berglund

Allt från konstnärer till pirater på IAA

IAA-mässan i Hannover gör ingen besviken. Här finns något för alla att se och varenda monter är otroligt påkostad. Volvo och Mercedes hade nog de absolut största montrarna.


Volkswagen premiärvisade sin senaste lastbil. Kan undra om vi någonsin får se den på våra svenska vägar? 

Mässan innehåller precis allt som branschen har att bjuda. De senaste påbyggnadslösningarna, de hetaste lastbilsmodellerna, alla möjliga lastbilstillbehör. Dessutom har man fyllt en hel hall med endast skalenliga modeller av lastbilar.

USA truckar hade man hyst in i en hall tillsammans med tyska veteranlastbilar. De vanligaste märkena i den hallen var dock Büssinger, MAN och Hanomag.

Rejäla promenadkängor är ett måste på IAA. Det blir långa sträckor att gå och att "fuska" genom att hoppa över någon hall är inget alternativ. Det fanns något intressant att titta på i varje hörn i alla hallar.

Volvo visade så klart upp nya FH. Men de var inte ensamma om att lansera nya bilar. Även DAF och Volkswagen kunde stoltsera med nyheter.

På mässan träffade jag Antonella Cafaro och Marina Suvorova, som jobbar åt det Italienska påbyggarföretaget O.ME.P.S Silotrailers. Antonella är Export Manager och har främst Australien som sitt arbetsfält - men även Europa och Norge.
Marina Suvorova arbetar med internationell försäljnings- och företagsutveckling i Ryssland och Asien.

Det som kanske fick flest människor att höja på ögonbrynen var den oblyga representationen från Kina, Shanghai, Taiwan, Korea och Indien. De asiatiska företagen visade upp en uppsjö av piratkopierade tillbehör.
Det gick däremot inte att få några priser på piratprylarna. Man fick lämna sitt visitkort för att senare bli kontaktad av företaget i fråga.

Det var en märklig känsla jag hade under hemresan. Att det finns marknad för piratkopior är ju inget nytt. Men att man vågar marknadsföra dem på en mässa, där de företag som äger rättigheterna till produkten praktisk taget står i montern strax intill, det är en gåta...


Antonella Cafaro och Marina Suvorova jobbar åt det Italienska påbyggarföretaget O.ME.P.S Silotrailers. I bakgrunden kan man se några av de påbyggnader som de har sålt, flera av dem till Australien. Det är unikt att ha två tjejer som säljare i Italien, där transportbranschen är väldigt mansdominerad. Ytterst få kvinnor kör lastbil i Italien. 

Om artikeln

Publicerad: Torsdag 27 September 2012, kl 21:16
Kategori: Nyhet
Taggar: Hannover, IAA

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.