Tävling!

Framhjulsexposion på E6

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.


Det var inte trevligt att sitta så nära vägbanan 

Temat är En dag i trubbel (hur man hanterar/vänder tillbaka en från början bra dag som blivit katastrofal)

Beskrivning av uppgift: Berätta om din värsta arbetsmässiga utmaning. Om den mest krävande dagen du upplevt sedan du började med detta yrke. Berätta och beskriv utförligt.
• Hur såg planen för dagen ut?
• Vad du själv hade förväntat dig att få ut av dagen/uppnå?
• Vad gick snett, Vad hände?
• Hur reagerade du? Vad var första tanken/känslan i situationen du plötsligt befann dig i?
• Vad gjorde du åt det? Hur fick du tänka/planera om?
• Hur löste sig situationen? Hur gjorde du?
• Vad sade din chef/dina kollegor?
• Vad lärde du dig?
• Hur tänker du/känner idag när du ser tillbaka på händelsen?
• Om du hade varit i det läget idag/ hade det kunnat förhindras/förmildrats? Hade du agerat annorlunda/kunnat lösa situationen på ett bättre sätt?

Bifoga bild på misstaget/katastrofen/floppen/olyckan/skadan/situationen, max tre bilder.
Bidragen skickas till Rosanna Johansson och Sofie "Pysen" Karlsson, rosanna@queenoftheroad.se och sofie@queenoftheroad.se

Du har möjlighet att skicka in ditt bidrag till den 15 februari 2016. Vinnarna utses den 1 mars 2016.

Viktigt att tänka på: Vi alla gör misstag. Alla skapar både problem och blir inblandade i andras misstag. Vad som får oss alla att växa som chaufförer är när vi kan dela våra historier och lära oss från varandra. Var inte blyga med att våga berätta. Vi hoppas att så många som möjligt vågar delta. Tanken är att vi kan skratta åt varandras dåliga dagar och lära oss vad vi kan undvika/hur olika lastbilsjobb kan te sig med utmaningar och vad man kan göra åt det.

Nedan två historier ur teamet bakom Queen of the Road.

En dag i trubbel med däckexplosion – fredagen som inte blev som det var tänkt!

Denna fredag skulle vara snabb och smidig på jobbet. Jag hämtade lastbilen färdiglastad kl.14.00 i Malmö och skulle köra lasten till färjan i Varberg, så långt allt bra. När jag väl är på väg tillbaka till Malmö och befinner mig på Hallandsåsen i nedförsbacken mot Malmö känner jag hur det börjar skaka i ratten, men inte hela tiden. Det kom och gick med jämna mellanrum. Först tänkte jag att jag måste stanna på lämplig plats, t ex Hjärnarpsavfarten, jag ville ju helst inte stå på vägrenen då trafiken är väldigt intensiv. Rätt vad det var slutade allt att skaka så jag tänkte inte mer på det.

Jag passerade Hjärnarpavfarten och hade som nytt mål att stanna på lastbilsparkeringen vid Shell/7-Eleven i Ängelholm men ca 1,5 km ifrån Hjärnarpsavfarten händer det som inte får hända, framdäcket small. Tack och lov så lyckades jag hålla bilen på vägen utan att skada någon. Jag fick ut bilen i vägrenen och stanna precis med fälgkanten vid asfaltskanten. Alla lastbilar som drog förbi mig låg kvar i högerfilen i full hastighet. Tro mig, det var superläskigt.

Hela hytten skakade till varje gång en lastbil drog förbi, denna vägren jag stod på är knappt lika bred som en lastbil. Jag ringde till TIC:en och Sveriges Radio P4 för att berätta att jag stod dumt till på E6/E20 sen till chefen och berättat vad som hänt. Efter jag suttit och väntat i 1,5 timme på att Euromaster skulle komma ut med ny fälg med däck fick jag nog! Jag var jätterädd för att någon skulle köra in i mig där jag stod så jag ringde Polisen.

Till min stora glädje så kom en polis ut direkt och spärrade av vägrenen och lite av K1:an (högerfilen) med sin bil och blåljus och som grädde på moset lade han ut de där röda blossen också. Och då helt plötsligt sänkte folk farten och gick ut i K2:an (vänsterfilen). Långt om länge kom äntligen Euromaster med mitt nya däck med fälg. Jag skulle ha slutat jobba 20.30 men var inte färdig och parkerad förrän kl:23.30.

Min lärdom av detta! Stanna alltid på lämplig plats och titta en extra gång när nått känns fel!
Sofie "Pysen" Karlsson

 

En dag i trubbel – Lilla jag stoppad av norska polisen!

I början av min karriär körde jag snabbtransporter (paniktransporter). Jag fick en sådan resa till Oslo. Till saken hör den att min far var åkare med bil på Adamssons. Han fick reda på detta och ropade på radion att jag skulle köra vackert och att jag skulle ringa när jag var loss i Oslo. Jag åkte och lastade på Huskvarna vapen och satte av mot Norge. Det var oerhört stort att få köra till Norge över huvud taget för mig som kvinna 1972. Vägavgiften betalades vid gamla Svinesundsbron (det fanns ingen annan) och jag växlade in lite fickpengar.

Jag blev loss i Oslo, stolt som en tupp över att allt gick smidigt och att jag hittade dit jag skulle. På vägen tillbaka stannade jag vid en bensinmack och lånade telefonen för att ringa hem till pappa och tala om att allt gått bra och att jag var på väg hem. Jag avklarade telefonsamtalet snabbt eftersom det var otroligt dyrt att ringa från Norge till Sverige.

När jag lagt på telefonluren gick jag tillbaka till bilen. Jag hann inte mer än att sätta mig så kom polisen. Jag fick följa med till polisstationen. Då var jag inte stor och tuff kan jag säga, det var två stora breda poliser som hämtade mig. Jag sattes in i ett rum och poliserna gick. Av någon anledning som jag inte kommer ihåg skulle jag ut i lastbilen och hämta en grej. Dörren går såklart igen och jag kommer inte in igen. Det kom poliser från alla håll och hämtade mig och sedan sattes jag in i rummet igen och en polis sattes bredvid mig för att hålla vakt.

Jag satt länge, länge och väntade, ingenting hände. Efter många om och men kom polisen in i rummet och talade om att de trodde att jag hade stulit bilen i Sverige och skulle sälja den i Norge. Det visade sig att killen på bensinmacken hört mitt samtal till pappa, trott att det var olagligheter på gång och ringt polisen.

Det var inte lätt att övertyga polisen att jag inte skulle sälja bilen. Jag funderade och funderade och funderade hur jag skulle få fram det jag ville, hur jag skulle få dem att förstå att jag faktiskt inte skulle sälja bilen utan ta med den hem. Det var sen kväll så jag kunde inte ringa transportledningen för de hade gått hem för länge sedan. Till slut kom jag på att jag ju hade blivit tagen av polisen i Jönköping flera gånger för körkortskontroll och de ju borde känna igen mig. Jag blev visad till vakthavande som ringde polisen i Jönköping. Den Norska polisen förklarade att jag var där och hur jag såg ut. När han förklarat färdigt svarade han greit, greit, greit på den Svenska polisens kommentarer och tittade på mig. Till slut log han stort och lade på luren. Han talade om för mig att jag kunde åka och att allt var ok.

Den norska polisen fick följa mig ut ur Oslo för från polisstationen ut ur stan hade jag ingen aning om hur jag skulle ta mig. När jag väl lämnat Oslo körde jag i ett sträck tills jag var på den Svenska sidan innan jag stannade. Jag tänkte att ALDRIG mer Norge!

Efter denna incident har jag kört linjetrafik många år på Bergen och det har jag trivts väldigt bra med.
Bibbi Steinert


Polisen kom direkt när jag ringde och stängde av vägbanan 

Om artikeln

Publicerad: Måndag 30 November 2015, kl 18:58
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.