Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet 2013

Den 10-11 maj gick Stockholm truck meet & Queen of the Road truck meet av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö/Stockholm.
Vädret var bästa tänkbara med sol och lätt blåst.

Först i Sverige med Kultlastbilar

Från och med i år 2013 satsar vi på en ny unik utställningsklass på Stockholm Truck meet & Queen of the Road Truck meet. Det är Kultklassen, klassen för lastbilar från 1984 och fram till 1999 som är klassen över veteranlastbil. Idén med kultlastbilsklassen fick arrangören på en lastbilsutställning i Finland där det finns en nostalgi klass. Som både är för veteranlastbilar och klassen över.

Nya FMX har premiär på Bauma

Volvo fortsätter att uppdatera sitt fordonsprogram. Först FH, sedan FM. Nu står FMX på tur.

Riskvärderingssystem ska öka laglydigheten

Återkommande tillståndsmätningar, ett utökat riskvärderingssystem och en gemensam strategi för tillsyn och kontroll av yrkestrafiken.
Det är några av de åtgärder Transportstyrelsen och Rikspolisstyrelsen föreslår regeringen för att öka laglydigheten på vägarna.

Transportarbetareförbundet medverkar på Queen-träff i Jönköping

Lördagen den 2 mars är det återigen dags för medlemmarna i Queen of the Road att träffas. Den här gången träffas tjejerna i Jönköping.

Gunillas karriärsbyte rena klippet…

Från frisör till chaufför

Hon bytte köksjobb och ett traditionellt kvinnoyrke som damfrisörska mot ett hyttliv bakom en ratt.
– Om jag ångrat det någon gång? Aldrig, säger Gunilla Johansson, 63 år.

Karlssons jul - rena (snö)röjarfesten

Uppesittarkväll. Förväntan inför julen. En av årets finaste stunder för många.
Men för Anki Karlsson och maken Ulf var det som så ofta – eftersom det var snökaos:
– Vi firade hela julaftonsnatten i plogbilen, säger hon och skrattar.

Test

Testartikel...

Mari Berglund avsäger sig sina ansvarsområden

Mari Berglund har allt sedan Queen of the Road grundades, haft en drivande och högst aktiv roll i nätverket.
Som många av er säkert känner till, har Mari på senare tid utbildat sig till transportledare. Och hon har dessutom tagit tyngre körkortsbehörigheter, i sin målsättning att förkovra sig inom åkerinäringen.

Queen of the Road deltar i lastbilsdemonstrationen 1 december

Många av våra medlemmar märker högst påtagligt av vad som sker i branschen. Mängden gods blir mindre, men det är inte allt. Det pågår en förändring inom branschen som drabbar både åkare och chaufförer.

16-åriga Julia vet vad hon vill

- Jag har ett stort motorintresse och har bland annat kört folkrace. Dessutom har jag flera i släkten som kör lastbil, säger 16-åriga Julia Jönsson, som går första året på Nils Holgerssongymnasiet fordonslinje i Skurup.

"Men va fan, det är som de säg, hon kasta kylskåpa"

Orden i rubriken har Inger Rönnbäck, åkeriägare och chaufför i familjeägda Iljjer frakt från Sidensjö, fått höra när hon handlastar kylskåp.
Det är väl inget, kanske man tänker. Men för undertecknad, relativt storväxt och enbart i 40-årsåldern är det stort, riktigt stort.

Emilie kammade hem flera priser i Örebro

Det är ett enormt arbete som både elever och lärare vid Tullängsskolan/tung trafik i Örebro har lagt ner inför skolans "öppna hus", som hölls den 13 oktober.
Queen of the Road var på plats för att berätta om vår verksamhet – och direkt när vi kom till skolan, möttes vi av glada leenden och positiva elever.
Och när vi åkte därifrån på kvällen, var nog Emelie den allra lyckligaste i hela Örebroregionen...

Stockholm Truck Meet "flyttar hem"

- Och Queen of the Road Truck Meet följer med...

Stockholm Truck Meet hölls i år för första gången utanför Stockholmsområdet. Nästa års evenemang har tidigare aviserats att hållas i Kjula, strax utanför Eskilstuna, men arrangören väljer nu att istället ”flytta hem”.

Stort intresse för Arbetsförmedlingens "kvinnomässa"

I början av oktober öppnade Arbetsförmedlingen i Stockholm City sina dörrar för kvinnor som kan tänka sig en framtid inom transportbranschen. Det bjöds till mässa och informationsträff för de cirka 1 000 personerna som fått inbjudan till evenemanget.
Queen of the Road fick tips om att mässan och självklart ville vi titta närmare på hur våra Arbetsförmedlingar runtom i landet gör för att locka kvinnor till mansdominerade branscher.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Krönika

“28:an och jag har nästan dansat i diket”

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.
Läs hela Marika Modigs krönika »

 

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.