Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

KRÖNIKA

Förr var det gråkallt och halvtråkigt i Ramsele

Nu längtar jag till nästa Lastbilsträff!

Lastbilsträffen i Ramsele startade 2007 och firar i år femårsjubileum. Jag minns den första gången jag var där, premiäråret 2007. Då var det ganska glest med bilar, gråkallt och lite halvtråkigt. Det var i alla fall min upplevelse då.

KRÖNIKA

10 år - 91 000 mil - och prisbelönt

"Vi befann oss i ett lyckorus"

Min helg på Gråbo Trophy började i tvätthallen på Toveks här i Uddevalla på fredag förmiddag den 21 september. Vår lastbil, en Scania 164 580 från 2003 som rullat 91 000 mil skulle ställas ut och veckans smuts behövde tvättas av från den gamla trotjänaren.

KRÖNIKA

Gråbo Trophy - från mitt perspektiv

Om jag ska vara lite vitsig så gjorde Gråbo verkligen skäl för sitt namn denna helgen.
Men detta faktum påverkade inte oss som var där speciellt mycket.
Vi möttes av funktionärer som verkligen gjorde allt och lite till för att utställare och besökande skulle få det mesta ut av evenemanget. Heder åt alla som jobbat med detta!

KRÖNIKA

Mari bjöd mig på en riktig tidsresa

Det har nu gått ett tag sedan vi packade ihop montern på Lastbil 2012 på Elmia. Idag har nog de flesta av oss återgått till vardagen. Det var mycket som gjorde intryck på mig – det starkaste var nog det jag fick mig till livs i C-hallen.

KRÖNIKA

Varför dessa slagsmål på nätet?

Det är inget som längre förvånar mig när det kommer till sociala medier.
Det är lätt att sitta bakom en skärm och skriva nedvärderande kommentarer om andra utan att behöva stå till svars för det.

KRÖNIKA

Låt oss göra den 24/9 till en ödesdag för EU

Tiden rinner ut för allt fler åkerier, fakturor som släpar efter och fordringar som inte betalas till fullo av transportköpare.
Ja, ni har hört denna förr.
Därmed inte sagt att det inte är aktuellt fortfarande.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.