Anna Hallgren

Hejsan!

Anna Hallgren heter jag och är 25 år och kommer från lilla Jämtland. Jag kör en Scania R500 -06 a som är en flisbil. Har kört den sen snart 4 år tillbaka åt Hällberg & son i Svenstavik. Jag Brukar även hoppa in och köra lite tankbil när de är mycket på den sidan på åkeriet, men det är så grymt mycket man ska tänka på då så jag försöker hålla mig till flisbilen så länge jag kan.

Hur kommer det sig att jag skaffade lastbilskortet då? Jo, pappa körde på "tradarsvängen" innan jag och mina syskon föddes. Allt eftersom vi kom så slutade han köra och bytte yrke, följde med en kort vända i stan när jag var liten, så valet har inte varit självklart för mig att köra lastbil. Har väl tittat lite extra åt lastbilar i yngre år. Så dagen när jag skulle välja var de skit svårt.
Satt och valde mellan olika "manligare" yrken, har känts att kontorsjobb det är inget för mig. Ville ha friheten redan då.
Sökte till Transport tekniska i Krokom och tänkte att ja skulle pröva på lastbil, de har jag inte ångrat en minut sen dess. Gick även en påbyggnadsutbildning på maskinförare efter mina 3 år på transport linjen, men kände att de va lastbilsyrket som drog mer.
Började köra åt Posten logistik efter skolan, sen halkade jag in hos Hällberg & son på ett bananskal och skulle bara jobba lite extra. Fick senare fast och 4 år senare så sitter jag här och trivs med mitt jobb och skulle ej byta det mot guld!

Även om jag är ensam tjej på Åkeriet som kör så har jag grymt roligt på dagarna. Kollegorna är de bästa man har i detta yrke. Vissa frågar om det inte är trist att vara ensam tjej, men jag trivs. Och sen är de 2 tjejer på kontoret som man ofta surrar med efter ett arbetspass.

Hur ser en dag ut på mitt jobb då. Jo, jag kliver upp runt 02.30 mitt i natten, åker ner till Svenstavik och lastar upp bil och vagn med flis till Östrand i Sundsvall. Det tar oss c:a 3 timmar att köra ifrån Svenstavik ner till Fabriken, så de spelas både musik och sjungs i hytten för fulla segel. Telefonen brukar även gå varm mellan bilarna som är ute den tiden på dygnet. Sen när vi gjort klart på fabriken och lossat brukar vi oftast vända uppöver och ha rast, för att senare åka till Östavall och lasta spån till Pelletsfabriken i Sveg. När vi lossat där så är det bara att ringa kollegan och tala om för honom att man är på väg hem, för att skicka iväg honom.
Det händer även att vi kör både frigolit, virke och salt. Man kan frakta rätt olika grejer på flaken. Det är rätt smidigt då man kan öppna sidan bara å antingen lossa själv genom att tippa av sakerna eller lossa med traktor.
Detta var väl en liten beskrivning om hur jag kom in i mitt yrke och en yr beskrivning av vad jag gör på dagarna.

Så nu hoppas jag att alla kör försiktigt i vinter.
God Jul och Gott nytt år på er tjejer!!!

Ride On/Anna


 

Om artikeln

Publicerad: Onsdag 8 December 2010, kl 00:00
Kategori: Veckans Queen
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.