Queen of the Road Truckmeet

I år satsar vi på ett eget Truckmeet där tjejer kan visa upp sin bil, sitt företag och sitt jobb. Detta är en helt unik satsning och aldrig tidigare har man på ett Truckmeet satsat på tjejer som vi gör nu.

Tanken bakom satsningen är inte bara att tjejerna själva ska få en chans att visa upp sig utan även skapa viktiga kontakter. Vi har bla skrivit om Volvos satsning, Women And Future Trucks, att på sikt utveckla själva lastbilen för att få fler tjejer att välja just att köra lastbil. Det finns även andra företag och intressenter i branschen som är intresserade att samarbeta med vårt nätverk för att satsa på denna yrkesgrupp. Just ett Truckmeet är ett perfekt ställe att skapa dessa kontakter.

Det har också varit så att väldigt få tjejer ställer ut sina lastbilar på Truckmeets runt om i Sverige och att få fler tjejer att ha lastbilen och sitt yrke som intresse är ett av våra andra mål i detta. Kunde man fått fler tjejer att åka på landets alla Truckmeets har vi lyckats med ännu ett mål. Många av de tjejer som kör tycker det är otroligt kul att fixa med sin bil, tvätta och putsa utvändigt och ha det snyggt invändigt men har ändå inte känt det som att man velat visa upp bilen på en sådan här tillställning. Det ska vi ändra på.

Dessutom är detta ett tillfälle för alla tjejer att lära känna varandra och skapa en mötespunkt för de som kör lastbil, jobbar inom Transport eller funderar på att göra det. Att kanske få fler tjejer att vilja jobba inom branschen och nå de som ännu inte valt inriktning på gymnasieskolan. Vilket tillfälle detta är för det att se vad yrket handlar om och träffa de tjejer som redan jobbar inom Transport.

Queen Of The Road Truckmeet samkörs med Stockholm Truckmeet på Malmby Fairground i Strängnäs den 18.e och 19:e maj. Stockholm Truckmeet är ett redan etablerat event som anordnas några år. Samkörningen gör att vi får en bred målgrupp bland besökarna och mycket utställande bilar. Dessutom satsar vi på nästa generations chaufförer genom att bjuda in Epa och A-traktor i en klass. Något som också växer är modellbilar. Ett område avsätts för just dessa modellbilar och radiostyrda bilar.

Som besökare finns här allt om man tycker om lastbilar, motivlack, rostfritt, lampor, V8 eller vad som helst. Någonting för alla, stora som små. De små besökarna kommer att ha ett eget litet område där de kan aktivera sig när de tröttnat på att gå. Tävla i vår tipspromenad eller hoppa omkring i ett hopptält. Bredden som vi satsar på, både bland utställande fordon samt aktiviteter för besökaren, gör detta till ett perfekt ställe att visa upp sitt företag i vår branschutställning. Här kan man både visa upp sitt företag, skapa nya kontakter och visa att man tror på detta med fler tjejer inom branschen. Våra sponsorer visar även de att ett sådant här event är viktigt och något att satsa på.

Vill du som företag ställa ut i vår branschutställning eller är ni kanske intresserade av att sponsra just satsningen på Queen Of The Road Truckmeet hittar ni kontaktuppgifterna på Stockholm Truckmeets hemsida. Du som vill ställa ut din lastbila, antingen på Queen eller på Sthlm Truckmeet gör även det på hemsidan.

Vi hoppas på att skapa mycket nya kontakter för vårt Queen Of The Road.

Om artikeln

Publicerad: Torsdag 9 Februari 2012, kl 08:10
Kategori: Nyhet
Taggar: -

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.