Emma Lee Jatko, Victoria Hilmerson, Petra Fredriksson, Lotta Larsson, Amanda Björkman, Jennifer Barth och Bibbi Steinert.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road är.

Trots regn och snålblåst, ja, det låg till och med snö kvar på sina ställen, hade femtiotalet fordon anmält sig och kunde beses av minst 1 000 besökare under den gångna helgen.

Anton Tapani var huvudansvarig för arrangemanget tillsammans med Bengt Arne Storm. Invigningen förrättades av Leif Pettersson (S) från Trafikutskottet tillsammans med Anton Tapani och Anders Zeidlitz.

Queen of the Road var på plats med Jennifer Baath och Bibbi Steinert för att tala om det kvinnliga nätverket och om Proffs. De berättade för oss att så långt norrut var nätverket och tidningen inte helt känt.
- Därför var det bra att vi var där och fick presentera oss, säger Bibbi och Jennifer. Vi fick ut en del prenumerationer på tidningen och nästa gång blir försäljningen av våra produkter säkert ännu bättre när de vet mer om oss.

En Queen of the Road Truck Meet on Tour-klass fanns för de kvinnliga utställarna och vinnare i den blev Petra Fredriksson på Anderssons Åkeri i Kangos med en Scania R490, 2015. Petra har sina rötter i Emmaboda, men flyttade till Norrbotten för att köra malmbil. Queen of the Road fick uppmärksamhet av lokal media också.
- Ja, Norrländska Socialdemokraten NSD gjorde en intervju med oss, säger de båda. Vi tycker vi fick mycket plats i artikeln och den belyste det vi håller på med.

NSD tyckte att Queen of the Road-priset stack ut och det blev många frågor om kvinnor i branschen. (läs NSD-artikeln här).

Publik och utställare bjöds på underhållning både under fredagen och lördagen. Bland annat kunde man åka i krankorg 70 meter upp i luften för att beskåda området. Queen Jennifer Baath tog tillfället att känna sig upphöjd.

Numera välbekante Fredrik Lundman sjöng Johnny Cashlåtar och pappa Erik Lundman, fick pris för mest originella person. Jodå, han var där med bastueldarbilen.

Tapani och Storm var nöjda och det planeras redan för nästa Träff. Även om Malmfälten erbjuder bra faciliteter, blev det klart att det behövs mer utrymme till nästa år så att fler kan vara med.

Bortsett från regn och rusk, hur skulle ni vilja sammanfatta Norrbottens först truck meet?
- Välordnat och med beröm för att det fanns bra sanitära möjligheter liksom god mat i mattält med ölservering, avslutar de två kalla, men nöjda, drottningarna Bibbi och Jennifer.

 


Queen-priset gick till Petra Fredriksson, Anderssons Åkeri Kangos AB med sin Scania R490, årsmodell 2015. 

Om artikeln

Publicerad: Måndag 20 Juni 2016, kl 15:07
Kategori: Nyhet
Taggar: Gällivare Truck Meet, Lastbilsutställning, Queen of the Road on Tour

Lervälling och putstrasor är Jennifers vardag

Att köra schakt är ett skitigt jobb – i alla fall för lastbilen. Men när det är dags för utställning, är Jennifer Syréns Volvo FH16 i ett glänsande skick. Den här artikeln har tidigare publicerats i tidningen Proffs, som bjuder Queen of the Roads medlemmar på lite "helgläsning" inför nyåret.

Truck Meet on Tour - Nu ändrar vi allt

Queen of the Road har i år firat tioårsjubileum med den äran. Det ständigt expanderande kvinnliga nätverket växer sig allt större och har nått utanför Sveriges gränser.

Krönika

28:an och jag har nästan dansat i diket

Tiden går fort när man har roligt, sägs det.
Jag har jobbat heltid som lastbilschaufför i tre hela år och hela tiden för samma åkeri. Vilket känns jättebra då jag fått chansen att utvecklas. Första halvåret under det andra året, blev det att jag fick börja vara avbrytare på våra bil och släp ekipage. Det blev mer och mer släpkörningar och jag blev säkrare och säkrare på att ratta runt 24 meter, sakta men säkert tog jag mig tillbaka där jag var när jag körde upp för lastbil och släp, som en läraren hade kallat mig en lågoddsare och bäst i klassen precis innan jag skulle köra upp.

Jesperhus lastbiltræf 10 år och vi var där!

I strålande sol och värme, hölls Jesperhus Lastbilsträff för tionde året i rad. Femhundra lastbilar glänste ikapp med de glada besökarna som fick njuta av underbart väder. På plats fanns även Queen of the Road.

Skaraborg Truckshow 2016

Ta en nerlagd flygplats någonstans mitt ute i ingenstans utanför Mariestad, lägg till cirkaa 140 blanka lastbilar och nästan 1 800 besökare och vackert väder så har du Skaraborg Truckshow 2016.

Queen of the Road på Tånga Trophy

Queen of the Road var inte bara i Gällivare utan även på Tånga Trophy i Vårgårda under den gångna helgen. Det var en del regn, men också mycket solsken som inte bara kom från himlen.

Queen of the Road besökte Nordens nordligaste lastbilsträff

Norrbottens första och enda lastbilsträff har gjort debut under namnet Gällivare Truck Meet. Och nu vet folket i norr vad Queen of the Road  är.

Queen of the Road i Norge

Queen of the Road inbjudna till lastbilsträff i Norge med siktet inställt på att samla in pengar till ett välgörande ändamål. Överlämnandet skedde med mäktig lastbilskonvoj.

Queen of the Road on Tour i Kristianstad!

Kristianstad Truck Meet i härligt solsken och på plats fanns ett alltid lika engagerat Queen of The Road-team. Nätverket firar i år 10-årsjubileum, vilket också syntes på utbudet av varor som fortsätter att hålla lika hög kvalitet som medlemmarna i nätverket gör.

Vilken succé när Queen of the Road lade Elmia för sina fötter

Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia större än någonsin och på plats fanns givetvis Queen of the Road som fortsätter fira 10-årsjubileum med att sprida kunskap om såväl branschen som nätverket. Succén för såväl Queen of the Road som arrangören, blev ett faktum.

Verksamhetsmöte i Mullsjö

Queen of the Road har haft verksamhetsmöte i Mullsjö och mycket handlar om att bli mer synliga. Varumärkesintrång är viktigt att stävja. Ökad säkerhet för kvinnliga chaufförer på rastplatser, stod också på agendan.

Tävling!

Tävling - En dag i trubbel!

Tävling! Få din historia publicerad på Queen of the Roads hemsida. De tre utvalda vinnarna med mest fångande historier får var sin Queen of the Road-T-shirt som pris.

Ljust farväl av en älskad vän och kollega

Amnehärads kyrka i Gullspång fylldes av ljus och blommor, minnen och tårar, när vi fredagen den 13 november tog ett sista farväl av Barbro "Babs" Markström som kroppsligen lämnat oss alldeles för tidigt. Kvar lämnar hon alla sina gärningar och många ljusa minnen som vi ska minnas och försöka föra vidare med egna gärningar.

Queen of the Road

Queen of the Road ® är ett nätverk för kvinnor i transportbranschen. Men även du, som kanske endast är intresserad av branschen men som inte arbetar i den, är välkommen i gänget. Medlemskapet är gratis!

Barbro ”Babs” Markström är död

Med stor sorg i hjärtat tvingas vi idag meddela att Barbro ”Babs” Markström är död.  Ett gott hjärta har slutat att slå och saknaden är total.

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018

29 juni 2018

Proffs är tidningen som riktar sig mot alla som varje dag och natt, året runt, arbetar med vägtransporter. Proffs lyfter fram människan, maskinen och de företagare som kämpar för att ”vanliga” konsumenter, varje dag ska finna bland annat färsk mjölk i butiken, medicin på apoteken och reservdelar till sina bilar på verkstaden.

Papperstidningen Webbtidningen

Branschens hemsidor


Söker du företag i branschen? Du hittar dem här: Till Branschens hemsidor »

Annonser

 

Tidningen Proffs fre 29 juni 2018
Stäng

29 juni 2018

  Tidningen Proffs, yrkesförarnas egen tidning, kommer ut 12 gånger per år. Varje nummer är laddat med artiklar från verkligheten, vad som är nytt inom branschen, vilken teknik som ökar säkerheten och vilken som sänker bränsleförbrukningen, med mycket mera.

I det senaste numret skriver vi bland annat om...

  • Stockholm Truck Meet - årets solsäkraste utställning?
  • Unik riskutbildning för unga elever
  • Utländska fordon kör laglig inrikestrafik för 3 000:-/mån
  • Valet 2018: Så vill MP och KD jobba för en bättre åkeribransch
  • Elmia Lastbil fyller 35 år - uppladdning pågår!
  • Konstnären Svantes småskaliga mästerverk
  • Kevin vann Proffspriset - får ny lastbil av åkeriet
  • Annas hästjobb - rena drömmen
  • ... och mycket mer ...

Bli prenumerant
Det är enkelt att bli prenumerant, och det kostar inte mer än 315 kr (inkl moms) för ett helår. Klicka dig vidare till prenumerationssidan för att se fler alternativ och läsa mer information.

Bli prenumerant

Meddelande från WorkRoom

Laddar meddelande från WorkRoom.