När "färgen" utsätts för elektricitet lyser den upp. Foto: Renault Trucks. När "färgen" utsätts för elektricitet lyser den upp. Foto: Renault Trucks.

Diamond Echo – Renault Trucks elektrifierar Europa

Renault Trucks har gett sig ut på den första turnén i Europa med en 100 procent elektrisk lastbil. Fordonet är en Renault Trucks E-Tech T kallad "Diamond Echo" som kännetecknas av en unik elektroluminiscerande design. Turnén startade i april 2024 från Bourg-en-Bresse-fabriken där den tillverkades.

Fordonet kommer att tillryggalägga en resa på mer än 1000 mil genom 7 länder och göra mer än 60 stopp för att träffa transportbranschen och då demonstrera den operativa verkligheten med elektrisk mobilitet.

Engagerad i en energiomställning som huvudsakligen är baserad på elektrisk mobilitet, erbjuder Renault Trucks ett komplett utbud av elfordon som sträcker sig från 650 kilos lastcykel till 44 t ons citydragbil och citylastbil.

Diamond Echo är ”målad med ljus” vilket är ett resultat av samarbete med förare och design- och lackspecialister. Effekten är spektakulär i mörker. Färgen är baserad på Lumilor-teknologi applicerad av Demon Paint och när den utsätts för elektrisk stimulans lyser den upp.

Turnén besöker Frankrike, Schweiz, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Storbritannien och Spanien och de 60 stoppen som görs kommer att vara en möjlighet att träffa transportpersonal för att demonstrera den operativa verkligheten av elektrisk mobilitet och dess fördelar, främja Renault Trucks E-Tech-sortiment och kvaliteten på varumärkets nätverk av experter, avslutar Renault Trucks.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-17 09:13
Kategori: Nyheter
Taggar: Diamond Echo Elektrifiering Ellastbil Godstransport Lumilorteknologi Renault Trucks Renault Trucks E-Tech T Vägtransport