Vätgasdragbilar säljer bra i USA. Foto: Nikola. Vätgasdragbilar säljer bra i USA. Foto: Nikola.

Nikola har hittills i år sålt 112 vätgasdragbilar

Under andra kvartalet 2024 sålde Nikola Corporation via varumärket HYLA, 72 klass 8 Nikola vätebränslecellsdragbilar. Försäljningen når 112 fordon hittills under innevarande år.

Nikolas vd Steve Girsky är nöjd med att företaget fortsätter att ha fördel av att vara först på marknaden i USA. Man har även fått nya kunder såsom Walmart Canada, men även återkommande kunder som 4GEN och IMC som köper fordon genom Nikolas återförsäljare. Det går även framåt med Nikolas HYLA-lösningar för vätgastankning.

Nikola Corporations uppdrag är tydligt. Nikola driver utvecklingen av det kompletta ekosystemet för vätgastankning och vill leverera banbrytande lösningar för en noll-utsläppsvärld.

Som ett integrerat lastbils- och energiföretag förändrar Nikola kommersiell transport med sina klass 8-fordon inklusive batterielektriska och vätgasfordon tillsammans med sitt energimärke HYLA.

Nikolas huvudkontor är baserat i Phoenix, Arizona, med en tillverkningsanläggning i Coolidge, Arizona, där alla Nikolas lastbilar monteras.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-19 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Ellastbil Godstransport HYLA; Nikola Corporation Vätgaslastbil Vätgastankstation