Renault Trucks arbetar på att elektrifiera ytterligare ett tiotal logistikflöden. Foto: Renault Trucks. Renault Trucks arbetar på att elektrifiera ytterligare ett tiotal logistikflöden. Foto: Renault Trucks.

Renault Trucks elektrifierar sina egna logistikflöden

Renault Trucks accelererar sitt arbete med att elektrifiera sina egna logistikflöden. Det första steget i detta projekt är att ersätta dieseldrivna fordon med eldragbilar för transport av axlar mellan företagets fabriker i Lyon och Bourg-en-Bresse. De sammanlagda 45 tusen mil som körs varje år mellan de två produktionsanläggningarna kommer att köras av Dupessey&Co och Transports Chazot med fem Renault Truck E-Tech T 4x2-dragbilar.

Renault Trucks har valt ut de två åkerierna Dupessey&Co och Transports Chazot för körningarna. Fem eldragbilar som vardera lastar 22 ton kommer att köra två rundor dagligen, vilket motsvarar cirka 35 mil, för att transportera axlar som tillverkas på anläggningen i Lyon till Bourg-en-Bresse-fabriken där lastbilarna monteras.

Fordonen kommer att mellanladdas 45–50 minuter en gång om dagen på anläggningen i Lyon där en laddstation har installerats. Fordonen kommer också att laddas varje kväll hos de båda åkerierna. Det kan även bli aktuellt med upp till sju dragbilar per dag beroende på flödet av gods som ska transporteras.

Denna elektrifiering beräknar Renault Trucks ska ge ett minskat CO2-utsläpp om cirka 375 ton per år. Renault vill vara en förebild för aktörer inom sektorn och för sina kunder genom att använda de koldioxidfria mobilitetslösningar som man erbjuder i sin verksamhet.

Renault Trucks arbetar för närvarande med elektrifieringen av ett tiotal andra logistikflöden som kommer att vara i drift under de kommande månaderna och åren. Man ser även möjligheter att använda el över längre sträckor.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-15 14:45
Kategori: Nyheter
Taggar: CO2 Eldragbilar Elektrifiering Ellastbil Godstransport Renault Trucks Vägtransport