Med den digitala lösningen slipper förarna riskerna som ett fysiskt tankkort innebär. Foto: Girteka. Med den digitala lösningen slipper förarna riskerna som ett fysiskt tankkort innebär. Foto: Girteka.

Girteka introducerar digital tankningslösning

Logistiksektorn utvecklas snabbt och nu implementerar Girteka på en ny innovation – en ny, säker digital tankningslösning i hela sin flotta. Lösningen adresserar de betydande utmaningar förarna står inför när de har snäva scheman och samtidigt ska hantera säkerhetsriskerna förknippade med traditionella bränslekort. Genom att eliminera behovet av fysiska kort effektiviserar detta tankningsprocessen och förbättrar den övergripande driftsäkerheten.

Girtekas engagemang för digitalisering har sina rötter i ett kundcentrerat tillvägagångssätt som säkerställer tillförlitlig och oavbruten verksamhet. Integrationen av avancerad teknik förbättrar effektiviteten i logistiken och den dagliga arbetsupplevelsen för förarna. De digitala verktygen är utformade för att göra rutinuppgifter enklare och säkrare.

Det nyintroducerade digitala tankningssystemet är baserat på Fleethand-lösningen. Den täcker hela flottan av mer än 6 000 lastbilar.

När förare anländer till en partnertankstation tidigare markerad inom ruttplanering såsom Circle K eller Shell, kan förare helt enkelt ange pumpnumret i sin Fleethand-mobilapplikation och tankningsprocessen börjar automatiskt. Det finns inget behov av bekräftelse, koder, PIN-koder eller vägmätare utan endast företagets mobil med Fleethand-appen.

Att ta in digitala lösningar är en del av en bredare trend inom logistikbranschen som syftar till att förbättra förarens välbefinnande. Plattformar som Fleethand erbjuder användarvänliga funktioner som förenklar komplexa uppgifter från rutthantering till daglig kommunikation och nu bränslebetalningar.

Girteka utnyttjar digitala verktyg och AI för att förbättra den dagliga verksamheten vilket ger påtagliga fördelar för både kunder och kollegor. Genom att integrera AI-drivna verktyg, SAP-lösningar och robotprocessautomation i sina arbetsflöden, fokuserar Girteka på praktiska tillämpningar som skapar verkligt värde.

Dessa tekniker effektiviserar processer, förbättrar säkerheten och höjer kundservicen vilket säkerställer att alla intressenter upplever fördelarna. Detta tillvägagångssätt handlar inte bara om att ta till sig ny teknik utan om att använda dem för att skapa en mer effektiv, hållbar och förarvänlig logistikmiljö.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-26 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförers Arbetsmiljö Digital Tankning Driftsäkerhet Fleethand Girteka Godstransport Miljö transporter