Från vänster: Samuel Andersson ordförande SBTAB, Morgan Parment platschef i Sundsvall och delägare SBTAB, Staffan Lindewald CEO Malte Månson Group, Erik Hult områdeschef Buss Malte Månson Group. Från vänster: Samuel Andersson ordförande SBTAB, Morgan Parment platschef i Sundsvall och delägare SBTAB, Staffan Lindewald CEO Malte Månson Group, Erik Hult områdeschef Buss Malte Månson Group.

Malte Månson växer i norr – köper SBTAB

Malte Månson har skrivit avtal om ett förvärv av Skandinaviska Buss och Truck AB (SBTAB) med tillträde den 1 september. SBTAB driver idag tre verkstäder i Söderhamn, Edsbyn och Sundsvall där man även är återförsäljare av Mercedes lastbilsprogram.

I och med köpet får Malte Månson ytterligare ett 40-tal välrenommerade medarbetare. SBTAB har auktorisation på Mercedes-Benz lastbils- och transportbilsservice, VDL bussar och EVO-buss.

Verkstäderna i Söderhamn och Sundsvall är erkänt skickliga och har genom åren fått flertalet priser och utmärkelser för sin höga kvalitet och tillgänglighet.

Verkstaden i Söderhamn erbjuder förutom Mercedes lastbilsservice även service för Mercedes transport- och personbilar, allbilsservice för alla lastbilsmärken och släp, entreprenadmaskinsservice samt en välutrustad bussverkstad.

Verkstaden i Sundsvall erbjuder förutom försäljning och service av Mercedes lastbilsprogram, även allbilsservice för alla lastbilsmärken, service av tung transportkyla samt är specialiserade på släpvagnsreparationer.

Nyckelpersonerna i SBTAB kommer att fortsätta i sina roller och har också valt att återinvestera en stor del av köpeskillingen i Malte Månson koncernen:
– Vi ser fram emot att vara med och utveckla Malte-kedjan, säger Samuel Andersson, ordförande i SBTAB.

Genom förvärvet av SBTAB kommer Malte Månson-koncernen att bestå av 30 verkstäder med en årsomsättning på cirka 800 miljoner. Tillträdet är planerat till den 1 september och är föremål för sedvanlig granskning av berörda myndigheter.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-08 12:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Ekonomi Företagsnyheter Lastbilsverkstäder Malte Månson Norrland SBTAB