Gasums stationer med både LBG (flytande biogas) och LNG (flytande naturgas) bli tillgängliga för OKQ8:s IDS-kunder redan nu i höst. Foto: Gasum. Gasums stationer med både LBG (flytande biogas) och LNG (flytande naturgas) bli tillgängliga för OKQ8:s IDS-kunder redan nu i höst. Foto: Gasum.

OKQ8 tillsammans Gasum för att minska utsläppen inom tunga transporter

OKQ8 inleder ett strategiskt samarbete med Gasum vilket innebär att Gasums stationer kommer att bli tillgängliga för OKQ8:s IDS-kunder redan nu i höst.

IDS är OKQ8:s servicekoncept för den tunga yrkestrafiken i Sverige och Europa och samarbetet med Gasum banar väg för en mer tillgänglig och effektiv övergång till bränslen med låga utsläpp.

OKQ8 och Gasum har en gemensam önskan att driva omställningen inom transportsektorn och samarbetet gör att OKQ8:s IDS-kunder nu får tillgång till Gasums landsomfattande stationsnätverk, med gas i form av både LBG (flytande biogas) och LNG (flytande naturgas).

Gasums expertis och kontroll över hela värdekedjan passar bra ihop med OKQ8:s starka kundrelationer, omfattande nätverk och stora fokus på omställningen av tunga transporter. Samarbetet bidrar till en helhetslösning som förenklar övergången till drivmedel med lägre klimatpåverkan för transportföretag i hela Sverige.

Eftersom inhemska vägtransporter står för ungefär en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser, är det avgörande med framsteg inom transportersektorn för en mer hållbar framtid.

OKQ8 satsar även stort på elektrifieringen av tunga transporter tillsammans med Skellefteå Kraft och Volvo Lastvagnar och med 41 laddstationer totalt är målsättningen att etablera ett av Sveriges största sammanhållna nätverk av publika laddstationer för tung trafik.

OKQ8 erbjuder dessutom en mångfald av energitjänster som till exempel solenergi och energilagring.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-23 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Gaslastbil Gasum Godstransporter Klimatomställning Laddstationer LBG LNG OKQ8