Maritime Transport har tagit emot 20 Volvo FH Aero 6x2 dragbilar, den största FH Aero-ordern i Storbritannien hittills. Foto: Volvo Lastvagnar. Maritime Transport har tagit emot 20 Volvo FH Aero 6x2 dragbilar, den största FH Aero-ordern i Storbritannien hittills. Foto: Volvo Lastvagnar.

Största ordern hittills i UK av Volvo FH Aero

Det är Maritime Transport, en av Storbritanniens ledande leverantörer av integrerad godslogistik på väg och järnväg, som åter har lagt en order hos Volvo Lastvagnar. Den här gången på 150 nya dragbilar av modellen Volvo FH Aero, 6x2 med I-save.

De första 20 lastbilarna är redan i drift på Maritimes 41 anläggningar, inklusive åtta strategiska godsterminaler för järnväg som ingår med i en flotta som redan omfattar 525 Volvo FH med I-Save-lastbilar vilket markerar Maritimes senaste ansträngningar för att maximera fordonsparkens bränsleekonomi och stödja miljöstrategin.

Maritime deklarerar att de är fast beslutna att investera i toppmodern teknik för att säkerställa att fordonsflottan är så ren och effektiv som möjligt. När nya FH Aero annonserades agerade man snabbt för att kunna säkra ordern. Åkeriet kommer även att köpa in ett antal batteridrivna fordon från Volvo Lastvagnar under första kvartalet 2025.

De nya fordonen kommer att användas inom Maritimes intermodala- och distributionsavdelningar som är i drift dygnet runt och förväntas sträcka 160 000 km årligen.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-14 09:27
Kategori: Nyheter
Taggar: Lastbil Maritime Transport Storbritannien Volvo FH Aero. Godstransport Volvo Lastvagnar Volvo Trucks