Veteranrallyfest en fest även för ögat. Veteranrallyfest en fest även för ögat.

Veteranrallyfest i Danmark

Kanske en tur till danska Sæby är något för dig? På lördag samlas nämligen 200 lastbilar för veteranrally hos DEKRA i Sæby. Återigen kommer nostalgi att dyka upp när North Jysk Veteranrally 2024 hålls lördagen den 10 augusti på DEKRA AMU Center.

DEKRA i Sæby sponsrar och är värd för North Jysk Veteran Rally, organiserat av föreningen Dansk Lastbil Nostalgi. North Jysk Veteran Rally hålls för 12:e gången och eventet är det största i sitt slag i Danmark.

Karsten Trend Poulsen, ordförande i Dansk Lastbil Nostalgi, säger att man ser väldigt mycket fram emot att för tolfte gången genomföra eventet. ”Det är alltid en fantastisk dag, full av glada människor, vackra lastbilar och massor av aktiviteter”, säger Karsten Trend Poulsen.

Eventet startar på lördag klockan 10.00 och strax därefter startar själva veteranrallyt där kommentator Chris Svendsen skickar de deltagande veteranlastbilarna en efter en ut på en vacker resa i norra Jylland.

Lastbilarna börjar återvända till DEKRA klockan 14.00. Du kan också följa fordonen på rutten.

Deltagarna börjar anlända till Nordjylland redan på onsdagskvällen när några av de fina fordonen anländer till Asaa hamn för en gemensam middag. Utrymmet öppnas för deltagare och allmänheten redan på torsdag kl. 16.00.

I veteranrallyt finns deltagare från flera olika länder. Både Danmark, Norge, Tyskland, Nederländerna och Schweiz är representerade. Och sedan finns det både äldre och nyare lastbilar varför det finns något att titta på för alla generationer.

Det finns alltid lastbilar för alla smaker på North Jysk Veteranrally. Vissa föredrar de äldre lastbilarna från 1930-talet medan andra tycker att de nyare lastbilarna från 1980-talet är mer intressanta. Det finns goda möjligheter att uppleva båda på dagen. Oavsett årgång är det alltid imponerande att se hur lastbilarna har restaurerats. ”Många av lastbilarna har hittats på skrotgårdar, men idag ser de bättre ut än när de var nya”, säger Karsten Trend Poulsen.

Det är fri tillgång till platsen för alla som vill stanna för att ta en titt på de vackra vintagelastbilarna. Under hela dagen kommer torget att surra av aktiviteter från de många olika utställarna där det förutom vintagebilar också kommer att finnas möjlighet att titta på modellbilar, fjärrstyrda lastbilar och andra spännande leksaker.

Det kommer också att finnas aktiviteter för de små. Dansk Lastbil Nostalgi ser till att mat och dryck kan köpa hela helgen i garaget hos DEKRA.

Vår redaktion frågar: Finns det några svenska fordon som ska delta? Hör av er i så fall.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-05 12:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dansk Lastbil Nostalgi Dekra Veteranlastbil Veteranrally Vintagefordon