Volvo Lastvagnar kommer att visa sitt nya globala produktprogram på IAA 2024, inklusive nya Volvo FH Aero. Foto: Volvo Lastvagnar. Volvo Lastvagnar kommer att visa sitt nya globala produktprogram på IAA 2024, inklusive nya Volvo FH Aero. Foto: Volvo Lastvagnar.

Volvo på IAA med nya fordon och ny teknik

Volvo Lastvagnars uppställning på 2024 års IAA-mässa i tyska Hannover kommer att vara ett starkt bevis på Volvos beslutsamhet att minska koldioxidutsläppen inom transportsektorn och förhindra olyckor. Volvo kommer att visa upp lastbilar med batterielektriska drivlinor, bränsleceller och förnybara bränslen i förbränningsmotorer – en strategi som möjliggör hållbara transporter i dag och i morgon.

På IAA 2024 kommer Volvo Lastvagnar att visa upp ett globalt produktsortiment som aldrig har varit starkare. Nya Volvo FH Aero-serien kommer att visas upp. Den lanserades nyligen i Europa, Asien och Afrika. Till detta kommer el- och biobränsledrivna varianter.

På den amerikanska marknaden har helt nya Volvo VNL introducerats på en helt ny plattform med banbrytande autonom teknik. IAA blir den första möjligheten att uppleva Volvo VNL i Europa. Båda lastbilsmodellerna har utvecklats med bränsleeffektivitet och säkerhet i fokus.

Nya Volvo FM Low Entry kommer också att visas på IAA. Det är Volvos första lastbilsmodell någonsin som utvecklats enbart för eldrift och som dessutom har extraordinär sikt för ökad säkerhet i hektiska stadsmiljöer.

Volvo FH16 Aero kommer att visas upp med den helt nya effektiva D17-litersmotorn som ger mer kraft samtidigt som både bränsleförbrukning och utsläpp minskar. Den här lastbilen har utvecklats för de tuffaste uppgifterna och optimerad produktivitet och är certifierad för HVO och biodiesel B100.

Volvo Lastvagnar kommer också att visa sin kommande e-axelteknologi, skräddarsydd för Volvos nästa generations batterielektriska och bränslecellselektriska lastbilar vilket möjliggör längre elektrisk räckvidd och optimerad körbarhet.

Volvo har fem års erfarenhet av serieproducerade eldrivna lastbilar hos kunder i 47 länder världen över och vätgas är nästa steg när det gäller framtidens drivlinor. Vätgas för bränslecellsapplikationer och vätgas i förbränningsmotorer utvecklas parallellt för att framtidssäkra företagets lastbilsutbud för kunder på alla marknader och hållbara transportapplikationer världen över. Båda vätgasbaserade tekniker förväntas nå kunder mot slutet av detta årtionde.

Flera av Volvos lastbilar på IAA kommer att vara utrustade med Volvos nya sidospeglar med kamera som ger fördelar både i form av bränslebesparingar tack vare förbättrad aerodynamik, men även ökad säkerhet genom bättre sikt.

Volvos modellprogram på IAA kommer att bestå av 8 lastbilar:
Volvo FH Aero Electric 4×2 med sidospeglar med kamera
Volvo FH16 Aero 4×2 med HVO-bränsle, XXL-hytt och sidospeglar med kamera
Volvo FMX Electric 6×4 tippvagn
Volvo FM Low Entry 6×2 med lyftdumper
Volvo FM Gasdriven 4×2 med sidospeglar med kamera
Volvo FE Electric 4×2 med lyftdumper
•Volvo VNL 860, med full specifikation
• Volvos testlastbil med bränsleceller

Förutom ett brett utbud av lastbilsmodeller kommer Volvo också att visa upp de nya teknologier och tjänster som är på gång för nästa generations lastbilar, inklusive laddtjänster för batterielektriska lastbilar.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-07 09:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Godstransport IAA Klimatomställning Lastbilar Nollutsläppsfordon Volvo Lastvagnar