Kina öppnar sig mot väst för vägtransporter. Foto: IRU. Kina öppnar sig mot väst för vägtransporter. Foto: IRU.

Xinjiang International Land Port Group går med i IRU

Kina har inte bara siktat in sig på att transportera i väst. Nu har Xinjiang International Land Port Group även anslutit sig till IRU som är världens vägtransportorganisation och där blivit den nyaste medlemmen.

Vi har tidigare berättat om att Turkiet hamnat på den kinesiska radarn för transporter. Nu har man tagit ytterligare ett steg närmare Europa genom att ansluta sig till IRU.

Xinjiang International Land Port grundades 2018 och specialiserar sig på modern logistik, internationell handel och finansiering av försörjningskedjan.

Den grundades för att stödja Xinjiang-regionens strategi att öppna sig mot väst och främja landanslutning med länder längs Kinas Belt and Road Initiative.

Xinjiang International Land Port har utvecklat, expanderat och innoverat sina internationella vägtransporttjänster enligt TIR-systemet och genomförde Kinas första ”gränsöverskridande e-handel (9610) +TIR-operation” 2020.

IRU: s generalsekreterare Umberto de Pretto sade: ”Xinjiang International Land Port har utvecklat TIR-tjänster i Kina i några år nu. Vi är mycket glada över att de har beslutat att gå med i IRU.”

IRU ser att man tillsammans kan utveckla nya säkra handelskorridorer under TIR från Xinjiang-regionen som gränsar till centralasiatiska länder och fungerar som Kinas viktiga port till väst.

Om artikeln

Publicerad: 2024-08-09 13:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Godstransport IRU Kina TIR Vägtransport Xinjiang International Land Port