Skåne Truckshow omfattar nära 1 000 lastbilar som ska in och ut från området. Nu ser arrangörerna över och förbättrar flödena för att underlätta trafiken i närområdet. Foto: Albinsson § Sjöberg. Skåne Truckshow omfattar nära 1 000 lastbilar som ska in och ut från området. Nu ser arrangörerna över och förbättrar flödena för att underlätta trafiken i närområdet. Foto: Albinsson § Sjöberg.

Bättre logistik runt Skåne Truckshow

Skåne Truckshow har snabbt blivit mycket populär och etablerat sig som en given tillställning att besöka för lastbilsentusiaster i södra Sverige. Eventets snabbt ökande popularitet har dock fört med sig en del ”växtvärk”, något som nu arrangörerna har sett över.

Arrangörerna Föreningen Skåne Truckshow, Ljungbyheds Motorbana och Albinsson & Sjöberg ser med stor glädje på det stora intresse som förare och åkeri visat för evenemanget som är ett stort projekt att genomföra. Det har lett till en viss ”växtvärk” som främst har märkts i trafikflödena in och ut från området vilket orsakat problematik i närområdet.

För att komma till rätta med detta har arrangörerna beslutat att vidta en hel rad åtgärder för att det ska flyta så bra det bara går runt evenemanget och därigenom minimera störningarna.

Detta är förändringarna
Det blir en helt ny infart för lastbilarna som kommer att köra in via flygplatsen. I och med detta kommer vi att kunna köa upp väldigt många lastbilar ”inne” på området. Detta utan att störa trafiken utanför.
Även besökare till Skåne Truckshow kommer att få en ny infart. De kommer att ha en egen fil in på området och blandas därför inte med lastbilarna.
Utpassage för besökarna kommer dessutom att ske via en annan utfart. Detta för de inte ska behöva möta inpasserande fordon.
Parkeringsförbud kommer att införas på vissa sträckor i närområdet, så att vi garanterar att kritiska vägar hålls fria.
Avspärrningar kommer att sättas upp på vissa vägar för att inte störa och korka igen flödena in och ut ur området.
Vi kommer att engagera fler funktionärer och poliser i arbetet med att se till att allt flyter på så bra det går.

Helt kan köerna inte elimineras då det är en respektingivande uppgift att få 1 000 lastbilar in och ut från en och samma plats. Ska detta dessutom ske i en mindre ort kommer det aldrig att gå obemärkt förbi i trafiken. Nu hoppas man att de nya åtgärderna och en bra inställning hos de inblandade gör att allt kommer att avlöpa lugnt och relativt lätt.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-04 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: lastbilsutställning Ljungbyhed Skåne Truckshow