DAF Trucks har anslutit sig till HDV Booking. Foto: DAF Trucks. DAF Trucks har anslutit sig till HDV Booking. Foto: DAF Trucks.

DAF ansluter sig till plattform för bokning av laddstationer

DAF Trucks har anslutit sig till HDV Booking, ett konsortium som arbetar med att etablera en plattform för att reservera offentliga laddplatser för lastbilar i Europa. Detta kommer att ytterligare öka tillgängligheten för helt elektriska DAF-lastbilar, särskilt för långväga transporter. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

HDV Booking är ett nytt konsortium som inkluderar leverantörer av laddanläggningar, kortläsarsystem, transportörer och mjukvaruutvecklare. Man arbetar på en plattform som gör det möjligt för transportörer att hitta och reservera tillgängliga laddpunkter. Detta kommer att underlätta den mest effektiva planeringen och rutter för elfordon.

Förbättrad planering av debitering kommer enligt pressmeddelandet att bidra till att begränsa väntetiderna och möjliggöra längre avstånd, inklusive internationella rutter. HDV Booking siktar på att vara i drift i hela Europa 2026.

Med sina XD och XF Electric erbjuder DAF lastbilar för långväga transporter med en nollutsläppsräckvidd på upp till 500 km. Detta kan ökas till 1 000 kilometer om dagen genom att ladda batteripaketen till exempel under förarens raster.

Tillgången till mer information om tillgängligheten av offentliga laddstationer är ett viktigt steg för att öka tillgängligheten av elektriska lastbilar för långväga transporter, säger Bart Bosmans, chef för marknadsföring och försäljning hos DAF Trucks.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-03 12:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Bart Bosmans DAF Trucks Ellastbil HDV Booking Laddinfrastruktur Laddstationer