Än verkar inte sista ordet sagt i kampen om att förvärva DB Schenker. Foto: DSV. Än verkar inte sista ordet sagt i kampen om att förvärva DB Schenker. Foto: DSV.

Dramat kring DB Schenker fortsätter när CVC bjuder över DSV

Trots att den tyska järnvägsoperatören Deutsche Bahn accepterat ett erbjudande från DSV är CVC Capital Partners-ledda fonden som förlorade i anbudsprocessen, inte redo att acceptera sig som slagna och har nu erbjudit att höja sitt bud.

Nyligen publicerade vi att det tillkännagavs att DB Schenker accepterat DSV:s bud på strax över 14 miljarder euro.

För bara några dagar sedan tillkännagavs DSV som vinnare av DB Schenkers försäljningsprocess. I fredags avslöjades att det danska företaget skulle förvärva den tyska operatören, som ägs av Deutsche Bahn, för 14,3 miljarder euro.

Det såg då ut som att affären var i hamn, men nu har, enligt Bloomberg,

som förlorade i det sista steget, uttryckt en vilja att höja sitt bud.

Bloomberg hänvisar till ett brev som CVC Capital Partners skickade till DB Schenkers ledning och styrelse och rapporterar att den privata riskkapitalfonden är beredd att erbjuda mer än de 14 miljarder euro som ursprungligen föreslogs.

I brevet uppger, enligt Bloomberg, CVC Capital Partners att de anser att deras erbjudande är överlägset det som DSV lagt fram. ”Om Deutsche Bahn har några återstående tvivel om jämförelsen mellan de två erbjudandena, är vi redo att diskutera hur vi höjer värdet på vårt anbud för att eliminera dessa farhågor”, står det i brevet.

Som svar på den senaste utvecklingen gör DSV ett kort uttalande till Shipping Watch: ”Vi har undertecknat ett avtal som fortfarande är föremål för godkännande av Deutsche Bahn Supervisory Board och det tyska ministeriet för digitala frågor och transport. Vi har inga ytterligare kommentarer”.

Deutsche Bahns förvaltningsråd kommer att träffas den 27 september för att diskutera godkännandet av DSV:s erbjudande. Transaktionen kan bara stoppas om styrelsen eller den tyska regeringen vägrar godkännande.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-20 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Anbudsförfarande CVC Capital Partners DB Schenker Deutsche Bahn DSVm Godstransporter