Foto: Kuehne+Nagel. Foto: Kuehne+Nagel.

Kuehne+Nagel har invigt sitt största logistiknav någonsin

Anläggningen beskrivs som ett högautomatiserat och hållbart distributionscenter för Adidas för södra och östra Europa i Mantova, norra Italien. 130 000 kvm yta med upp till 500 000 försändelser per dag och ger över 700 nya jobb.

Kuehne+Nagel har officiellt öppnat ett nytt Adidas distributionscenter i Mantova, norra Italien. Logistiknavet kombinerar tillväxtmöjligheter, nästa nivå av digitalisering och hållbarhet. Med detta finansiella åtagande på 350 miljoner euro är det företagets enskilt största investering hittills. Kuehne+Nagel vill sitt engagemang för mer effektiva och miljövänliga logistiklösningar och dessutom skapas mer än 700 nya jobb med fokus på tekniskt och digitalt kunnande.

Anläggningen kommer att betjäna ett geografiskt område inklusive 19 länder i södra och östra Europa med hjälp av den senaste digitala tekniken och med fler än 700 robotar.

Övervakning i realtid möjliggör förbättrad effektivitet och minskade felmarginaler, optimerade resurser och även minskade leveranstider.

Hållbarhet är en annan grundpelare i distributionscentret för att minska energiförbrukningen och CO2-utsläppen. Anläggningen är LEED Gold-certifierat och använder endast förnybar energi. Det är det också utrustat med ett LED-belysningssystem, dagsljus- och rörelsesensorer och ett solcellssystem som kan generera 13 555 MWh per år.

Miljöpåverkan övervakas ständigt och ett effektivt minskningsprogram för avfall är på plats med hållbara material för förpackningar och för att minimera plast.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-23 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Adidas Distributionscenter Godstransporter Hållbarhet Kuehne+Nagel Lagerbyggnad Miljö