Foto: Michelin. Foto: Michelin.

Michelin lanserar två nya lastbilsdäck på IAA

Michelin lanserar två nya bränslebesparande lastbilsdäck på IAA i Hannover – Michelin Multi X Energy™ 3 och Multi X Energy™ 2. Däcken är speciellt utformade för långväga och regionala transporter utan att kompromissa med nyckelprestandamått som körsträcka, robusthet och regummerbarhet.

Enligt Michelin har Michelin Multi X Energy™ 3 en räckvidd som är bäst i klassen på långdistansmarknaden när det gäller bränslebesparingar och slår premiummärkens genomsnitt med 0,62 l/100 km vilket motsvarar en kostnadsbesparing på mellan 700 och 2 200 euro per lastbil och per år. Det laterala greppet förbättras också med 4,42 procent för nya däck och 2,02 procent för två tredjedelar av slitna däck.

När det gäller Multi X Energy™ 2 säger Michelin att däckets räckvidd är bäst i klassen på den regionala marknaden och motorvägsmarknaden när det gäller bränslebesparingar och överträffar premiummärkens genomsnitt med 0,16 l/100 km vilket motsvarar en kostnadsbesparing på mellan 100 och 380 euro per lastbil och per år. Det laterala greppet förbättras också med 5,06 procent för nya däck och 5,67 procent för två tredjedelar av slitna däck.

Den övergripande prestandan för Michelin lastbilsdäck stärks av Michelin Connected Mobility, en rad uppkopplade tjänster baserade på bedömning och analys av flottdata (fordon, förare, etc.) tillsammans med personlig kundsupport för säkrare, effektivare och mer hållbar drift.

För att hålla jämna steg med en snabbföränderlig sektor fortsätter Michelin att följa sin strategi med mer än 80 procent av sitt sortiment av lastbilsdäck som kommer att förnyas under de kommande fem åren.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-23 09:16
Kategori: Nyheter
Taggar: Däcktillverkare Godstransporter Hållbara Däck IAA Lastbilsdäck Michelin Michelin Multi X Energy