Nu har 1 800 000 Daily lämnat fabriken i italienska Suzzara, Mantua. Foto: Iveco. Nu har 1 800 000 Daily lämnat fabriken i italienska Suzzara, Mantua. Foto: Iveco.

Milstolpe – IVECO firar 1 800 000 Daily

Iveco firar milstolpen med 1 800 000 fordon tillverkade vid Suzzara-fabriken i Mantua, Italien. Anläggningen har, enligt Iveco, fått ett rykte om sig att vara utmärkt inom tillverkning av lätta fordon.

Anläggningen är hem för den smått ikoniska Daily som kontinuerligt har ”återuppfunnit” sig självt och introducerat många innovationer och branschnyheter samtidigt som den förblir trogen sitt DNA.

Daily har byggt sin marknadsframgång på sina unika styrkor och leder segmentet med hög nyttolast med 7-tonsmodellen som framstår som en referenspunkt inom sektorn för lätta kommersiella fordon med naturgas.

Nu har Dailyn befäst sin position inom hållbara transporter genom att bli helt elektrisk i hela sin sortiment. Det 1 800 000:e fordonet är den nya eDaily, den elektriska tvillingen till den välbekanta Daily, i en hyttversion monterad i Suzzara och elektrifierad vid Brescia-fabriken.

Det 1 800 000:e fordonet har levererats till Tesco, en stormarknadskedja, i Storbritannien. Det är en del av en flotta för hemleverans av 571 elektrifierade fordon som kedjan har i drift.

Tesco har använt Iveco Daily-fordon i sin fordonsflotta sedan 2010 då dessa, enligt Tesco, är idealiska för leveranser i stadsmiljöer, inte minst på grund av den snåla vändradien. I arbetet med att ställa om fordonsflottan till gröna transporter, har Tesco valt att introducera eDaily som möjliggör nollutsläppsleveranser till kunder.

Företaget har valt Iveco för att ställa om sin flotta till gröna transporter genom att introducera eDaily, som möjliggör nollutsläppsleveranser till kunder via sin modulära batteriuppsättning. Elmotorn levererar en stark prestanda med 140 kW och 400 Nm i vridmoment och kan snabbt ladda vid 80kW vilket gör att ytterligare nästan 10 mils räckvidd kan läggas till på bara 30 minuters laddning. En 22kW inbyggd laddare gör det möjligt för Tesco att maximera laddningen från AC-laddare i lokala butiker.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-17 13:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Godstransport Iveco Daily Iveco eDaily Nollutsläppsfordon Tesco Varubil