Ammie Temmes, driftledare, Ohlssons AB. Foto Ohlssons AB. Foto: Ohlssons AB. Ammie Temmes, driftledare, Ohlssons AB. Foto Ohlssons AB. Foto: Ohlssons AB.

Ohlssons får flerårigt avtal med Stockholm Vatten och Avfall

Stockholm Vatten och Avfall har utsett Ohlssons till ny leverantör i utvalda områden inom Stockholms centrala delar och förorter.

Uppdraget avser insamling och transport av kommunalt pumpbart avfall från bland annat fettavskiljare, kombitankar, minireningsverk och septiktankar.
De områden som ingår i upptagningsområdet är de nordvästra förorterna till Stockholm, exempelvis Hässelby, Spånga och Tensta, Bromma med omnejd samt Östermalm och norra Djurgården.

Ammie Temmes, driftledare på Ohlssons AB, berättar mer om tilldelningen.
– En god arbetsmiljö, minskad klimatpåverkan och kunnig personal är några av faktorerna som varit avgörande i upphandlingen. Dessa delar arbetar vi aktivt med dagligen, vilket är av största vikt för att vi ska lyckas med våra uppdrag, säger hon.

Uppdragsgivaren Stockholm Vatten och Avfall, är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag med en verksamhet som berör ungefär 1,5 miljoner invånare i Stockholmsområdet.

Den utbredda geografin och ett stort antal invånare i kombination med avancerade hämtställen ställer krav på en erfaren aktör i uppdraget.
– Ohlssons har sedan tidigare samarbetat med beställaren i dessa områden. Såväl förare som arbetsledning har därmed redan god erfarenhet av de lokala förutsättningarna i uppdraget. Vi ser mycket fram emot att få fortsätta vårt goda samarbete med Stockholm Vatten och Avfall och deras kunder, säger Ammie Temmes.

Avtalet startar 1 april 2026 respektive 1 oktober 2026 och kommer att pågå under sex år med möjlighet till förlängning.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-17 09:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Ammie Temmes Ohlssons AB Renhållning Sophämtning Stockholm Vatten och Avfall