TUAL:s PowerBank kan bytas ut på bara fem minuter och gör fordonet mer oberoende av den bristande laddinfrastrukturen, Foto: TUAL. TUAL:s PowerBank kan bytas ut på bara fem minuter och gör fordonet mer oberoende av den bristande laddinfrastrukturen, Foto: TUAL.

TUAL vinner pris för sin Powerbank

TUAL är en betyande innovatör inom laddningslösningar för elektriska kommersiella fordon. I går meddelade de att de vann ett prestigefyllt finansieringspaket från Advanced Propulsion Centres (APC) Technology Developer Acceleration Program (TDAP) som ska påskynda introduktionen på marknaden för deras toppmoderna PowerBank Pro-Charging-produkt med vilken de vill revolutionera laddning av fordonsflottor och öka dessas produktiviteten för elektriska kommersiella fordon.

Nyligen presenterade vi TUAL:s världspremiär för PowerBank och nu har företagets satsning prisats.

APC delar ut 1 miljard pund av brittiska statliga medel för att stödja de säkraste satsningarna på framtida mobilitet.
– Att bli utvald ger enorm trovärdighet och beröm, säger Philip Clarke, vd och grundare av TUAL som tillägger att bidrag kan komma från många håll, men att bjudas in till APC:s ekosystem är en mycket rik kombination av mentorskap, tillgång till investerare, bästa praxis-vägledning, en rad leverantörer av klassens bästa inom IP, i skalning till tillverkning och i kommersialisering genom sitt inkubatorprogram.

Josh Denne, APC:s produktchef (start-up, uppskalning, investeringar), gratulerade de senaste 14 företagen som valts ut för APC:s accelerationsprogram.
– Tillsammans med mitt team på APC är jag glad att få vara en del av deras resa när vi upptäcker några av de bästa banbrytande gröna teknologierna inom fordonssektorn, säger han.

APC kommer att arbeta nära varje mottagare för att hjälpa dem med mer än bara finansiering då man strävar efter att utveckla deras produkter och verksamhet för att företagen ska få ut det mesta av stödet.

Företagsflottor och OEM-tillverkare står inför en påkallad utmaning att minska koldioxidutsläpp och påtryckningar via regler utövar påtryckning på fordonstillverkare att tillgodose fordonsflottors behov vad gäller exempelvis räckvidd och laddmöjligheter.

Forskning visar att 40 procent av de lätta lastbilarna kör mer än vad elfordonens faktiska räckvidd är och 70 procent av dessa fordon saknar möjlighet att ladda vid hemmadepån vilket resulterar i potentiella produktivitetsförluster på upp till motsvarande 2 miljoner svenska kronor per förare eller fordon under fem år på grund av laddningsstopp.

För att adressera dessa utmaningar har TUAL utvecklat mycket modulära powerbank-lösningar designade för maximal flexibilitet. Dessa lösningar syftar till att hjälpa fordonsflottor att hantera den bristande laddinfrastrukturen och erbjuder det enda on-demand-batterisystemet som kan skalas mellan OEM-tillverkare. TUAL PowerBanks integreras sömlöst med befintliga plattformar från fordonstillverkare med integrationssatser som tillhandahålls tillsammans med varje lösning för enkel installation.

Om artikeln

Publicerad: 2024-09-18 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: APC Elektrifiering Elfordon Klimatomställning Laddinfrastruktur TUAL PowerBank