MAN eTGX rullar in företaget i en ny era av elektrifiering. Foto: MAN Truck & Bus. MAN eTGX rullar in företaget i en ny era av elektrifiering. Foto: MAN Truck & Bus.

MAN går in i en ny elektrisk era

En ny era började hos MAN Truck & Bus den 15 oktober när företaget börjar leverera sina helelektriska tunga lastbilar. I Leipzig överlämnades den allra första lastbilen på 40 ton av MAN till billeverantören DRÄXLMAIER Group. I framtiden kommer DRÄXLMAIER att använda MAN eTGX för att transportera batterier till Porsche Macan Electric till Porsche-fabriken i Leipzig, utan utsläpp.

MAN:s vd Alexander Vlaskamp säger att det är en milstolpe MAN:s historia sedan man för 100 år sedan presenterade den första diesellastbilen. ”Nu går vi in i en ny elektrisk era genom denna leverans.”

I framtiden kommer MAN eTGX att transportera batterier för billeverantören DRÄXLMAIER till Porsche-fabriken i Leipzig utan utsläpp. Eldragbilen kommer att laddas med el från förnybara resurser på DRÄXLMAIER-platsen.

Genom att använda MAN eTruck säger Felix Klimas, chef för Supply Chain Management på DRÄXLMAIER Group, att företaget realiserar en fullständig elektrifiering för våra kunder och bekräftar vårt engagemang för att göra logistikprocesser mer hållbara och framtidsorienterade.”

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-17 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dräxlmaier Elektrifiering Ellastbil Fossilfria transporter Godstransport MAN