Mekka Service gör den 23 oktober till Mekanikernas dag. Mekka Service gör den 23 oktober till Mekanikernas dag.

Mekka Service instiftar Mekanikerns dag

Den 23 oktober instiftar Mekka Service Mekanikerns dag för att hylla våra mekaniker och deras avgörande roll i att hålla våra fordon rullande. Deras arbete med service och reparationer är en förutsättning för att vår verksamhet ska fungera och med denna dag vill man inte bara tacka dem utan också lyfta fram den brist på mekaniker som finns inom branschen.

– Utan våra mekaniker stannar fordonen. Deras insatser är en central del av vår verksamhet, och med Mekanikerns dag vill vi uppmärksamma deras viktiga bidrag till både oss och till transportsektorn i stort, säger Christoffer Ljungar, Servicechef på Mekka Service.

Det finns många dagar som är tillägnade olika delar av transportbranschen. Exempelvis Bussförarnas dag och Yrkesförarnas dag. Nu kommer så Mekanikernas dag som ska uppmärksamma mekanikerna och samtidigt belysa en stor utmaning i branschen nämligen det stora behovet av fler mekaniker.

För att möta framtidens krav behöver fler lockas till yrket och Mekanikernas dag hoppas man ska bidra till att öka intresset för mekanikeryrket samt lyfta yrket och dess betydelse.

Den 23 oktober kommer Mekka Service, tillsammans med Bergkvarabuss, Traveller Buss och Mekka Traffic Group, att uppmärksamma sina mekaniker och alla andra som arbetar för att hålla fordonen i drift. Deras arbete, dag som natt, är avgörande för verksamhetens framgång.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-22 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Fordonsmekaniker Mekanikerbrist Mekanikernas Dag Mekka Service