VAN.EA ska göra en tydlig skillnad mellan privata skåpbilar i lyxsegmentet och kommersiella skåpbilar inom premiumsegmentet. Foto: Mercedes-Benz Van. VAN.EA ska göra en tydlig skillnad mellan privata skåpbilar i lyxsegmentet och kommersiella skåpbilar inom premiumsegmentet. Foto: Mercedes-Benz Van.

Mercedes-Benz återuppfinner skåpbilen

Mercedes-Benz Vans avancerar sin elektrifieringsstrategi med nästa fas av VAN.EA (Mercedes-Benz Van Electric Architecture). Från och med 2026 kommer alla nyutvecklade skåpbilar från Mercedes-Benz att baseras på den modulära, flexibla och skalbara elektriska arkitekturen. De första VAN.EA-prototyperna markerar en milstolpe och testas nu på allmän väg som företaget ser som ett viktigt steg i återuppfinnandet av skåpbilen.

VAN.EA ska göra en tydlig skillnad mellan privata skåpbilar i lyxsegmentet och kommersiella skåpbilar inom premiumsegmentet. Den privat positionerade lineupen kommer att sträcka sig från exklusiva VIP-skyttlar till lyxiga och rymliga limousiner skräddarsydda för kunder med de högsta kraven.

Tekniskt sett är de nya skåpbilarna utrustade för att möta en mängd olika kundkrav. Oavsett om det är framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift kommer alla fordon att ha den senaste versionen av Mercedes-Benz Operating System (MB.OS).

Efter en långväga testresa från Stuttgart till Nordkap i början av juni 2024 med ett specialkonstruerat fordon för att testa chassi, elektrisk drivlina, batteri och högspänningskomponenter, fokuserar den nu pågående testfasen på samverkan mellan alla komponenter inom fordon.

Nästa stora milstolpe blir vintertester i Sverige.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-16 13:20
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Elskåpbil Mercedes-Benz Van skåpbil VAN.EA