Går solen ner bakom Nikola? Foto: Nikola. Går solen ner bakom Nikola? Foto: Nikola.

Nikola säljer för lite – drar ner på personal

Den amerikanska bränslecells- och elbilstillverkaren Nikola kan komma att minska personalstyrkan. Detta beror på det problem som Nikola står inför när det gäller att öka försäljningen av framför allt bränslecellsfordon. Faktum är att lastbilstillverkaren precis har kommunicerat sina försäljningsresultat för tredje kvartalet 2024 då 88 bränslecellsbilar såldes och med över 200 sålda FCEV sedan början av detta år.

Det går trögt för vätgasfordon att etablera sig på marknaden och nyligen berättade vi att Tevva som tillverkar vätgasfordon inte längre finns mer. Under juli i år kunde vi berätta att Nikola sålt 112 vätgasfordon, men det räcker inte.

I försäljningsresultatet Nikola redovisar, ser vi att under även den sista delen av förra året har Nikola sålt 235 FCEVs hittills. En sådan siffra kan te sig bra med tanke på att vätgasdrivna lastbilar ännu inte har etablerat sig fullt ut på marknaden. Trots siffrorna står företaget inför stora kostnader för att underhålla monteringslinjerna i Phoenix, Arizona, utöver andra kostnader.

Nu står Nikola inför att behöva minska sin personalstyrka med 135 personer på hemmamarknaden. Det är cirka 15 procent av den totala personalstyrkan enligt nyheter vi tar del av.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-16 11:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Elektrifiering Ellastbil Klimatomställning Nikola Tevva Vätgasfordon