Ny it-tjänst ska förenkla transportbokningar för åkerier

Företag och privatpersoner får nu en möjlighet att boka och betala transporter direkt via vissa åkeriers hemsidor. Detta tack vare en ny tjänst som lanseras av Packbud Nordic AB. Tjänsten möjliggör för åkerier att ta emot transportuppdrag via sin egen webbplats.

Många transportörer har, särskilt när det gäller större varor som möbler och fritidsprodukter, utmaningar med att hantera enstaka transportuppdrag i synnerhet från privatpersoner. Det kan vara tidskrävande för ett transportföretag att ta emot förfrågningar, ge offerter och planera transporter, följt av fakturering. Den nya bokningstjänsten, som kan integreras på åkeriets webbplats, automatiserar denna process. Det skriver Packbud i ett pressmeddelande.

Besökare på de åkerier vars hemsida har Packbuds lösning kan söka efter lediga transporttider, få ett pris och genomföra en bokning. Betalning kan göras med kort, Swish eller Klarna. För både åkerier och kunder innebär detta att transportuppdragen blir tydliga – och förbetalda.

Packbud beskriver tjänsten som ett steg i riktning mot att optimera transportsektorns effektivitet och minska tomkörningar.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-18 08:59
Kategori: Nyheter
Taggar: Administration Bokningssystem IT-lösningar PackBud