Genrebild. Proffs/arkiv. Genrebild. Proffs/arkiv.

Positiva utsikter för svenska logistikmarknad under tredje kvartalet 2024

Den svenska logistikmarknaden fortsätter att visa tillväxt och motståndskraft under tredje kvartalet 2024, trots bredare ekonomiska utmaningar.

Svensk ekonomi, även om den fortfarande befinner sig i en mild lågkonjunktur, förbättras på grund av Riksbankens räntesänkningar och sjunkande inflation. Starka prestationer inom tillverkningssektorn, tillsammans med stigande ekonomisk optimism, indikerar ytterligare tillväxt under det kommande året.

Logistiksektorn omfattar för närvarande 15,2 miljoner kvadratmeter lager, med 3,8 miljoner kvadratmeter tillsatta mellan 2022 och 2024, vilket leder till en ökning av de totala vakanserna inom logistik. Efterfrågan på modernt logistikutrymme är fortsatt stark även om den spekulativa utvecklingen förväntas avta i takt med att marknaden anpassar sig till förändrade ekonomiska förhållanden.

Investerarnas sentiment har förbättrats vilket indikeras av en ökning med 24 procent i transaktionsvolymen jämfört med föregående år, tillsammans med stabila avkastningar. Hyrestillväxt förväntas med ökad hyresgästaktivitet, trots ett visst tillfälligt överutbud i vissa regioner.

Inför 2025 förutspår Croisette Real Estate som tagit fram siffrorna, fortsatt efterfrågan på logistikfastigheter av klass A och positiva investeringsutsikter vilket återspeglar pågående förtroende för Sveriges logistikinfrastruktur.

Om artikeln

Publicerad: 2024-10-15 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Croisette Real Estate Godstransporter Lager Transportsektorn